Mar Molné triomfa a la copa del món de tir al plat

2 minuts de lectura
L’esport tarragoní està d’enhorabona amb la confirmació d’un talent esportiu de futur des d’El Morell.

Uns mesos abans de l’esclat de la pandèmia Mar Molné va irrompre a l’escena internacional del tir olímpic proclamant-se campiona d’Europa júnior en categoria individual. Un resultat extraordinari assolit davant l’italiana Littame i la russa Kniazeva que va confirmar que la seva decisió de començar a practicar aquest esport pocs anys enrere havia sigut completament encertada. Aquell títol europeu, sumat a una bona actuació en categoria mixta al mateix campionat i també al campionat del món júnior (va ser quarta al costat d’Adrià Martínez a les dues cites), van configurar un palmarès més que prometedor que ara comença a confirmar-se en categoria absoluta.

Aquest cap de setmana Mar Molné ha participat a la copa del món de Lonato (Itàlia) i s’ha penjat la medalla d’or de tir al plat per equips al costat de Fátima Gálvez i Cristina Beltrán en modalitat de fossa olímpica (trap). Molné ha sigut determinant en l’èxit de l’equip i de fet en alguns trams de la final davant les amfitriones ha fet un ple d’encerts i ha apujat el nivell del trio fins assolir la victòria. És la primera medalla de Molné en una copa del món absoluta i la confirmació que a mig termini pot somiar en participar en uns Jocs Olímpics en la modalitat de tir atès el seu talent per aquest esport de precisió.

Entre les rivals destaca la presència de Jessica Rossi, una tiradora plusmarquista i que va guanyar l’or olímpic a Londres 2012. A la final, però, va estar molt lluny del seu millor nivell.

La primavera excel·lent de Mar Molné

La morellenca ha viscut uns darrers mesos en constant creixement abans de fer-la grossa a la copa del món guanyant les tres rondes de la final. L’11 d’abril Molné va penjar-se la medalla de plata al campionat de Catalunya absolut de tir al plat. Una de les singularitats d’aquesta competició disputada a Mollet del Vallès és que competia envoltada d’homes. Allà la jove nascuda el 2001 va demostrar el seu talent i no només es va classificar per a la final amb solvència sinó que allà va ser capaç d’anar deixant enrere tots els rivals excepte Joan Garcia, l’únic que va millorar la seva carta de tir a la final amb un sensacional 49/50 encerts per davant dels 42/50 tirs de Molné.

La tarragonina va disputar poc després el campionat d’Espanya, en què va tornar a fer un pas endavant essent quarta a la fase de classificació i millorant les prestacions a la final fins a penjar-se la medalla de plata a la final només superada per a l’olímpica Fátima Gálvez. Després d’haver participat a la copa del món de l’Índia (15a a la fase de classificació individual) i d’Itàlia, Molné té una nova cita d’envergadura d’aquí a pocs dies amb la celebració del campionat d’Europa que també exerceix de preolímpic continental.