El Memorial Manuel Vieitez fa créixer la petanca inclusiva

1 minut de lectura
Castelldefels ha tornat a ser l’escenari d’una competició esportiva inclusiva.

La ciutat del Baix Llobregat ha viscut aquest cap de setmana la quarta edició de l’Open Inclusiu de petanca Memorial “Manuel Vieitez”. Organitzat per la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física i el Club Petanca Castelldefels, aquesta cita obre les portes a la pràctica esportiva simultània entre persones amb i sense discapacitat i és un exemple d’inclusió pràctica ja consolidada que enguany ha atret fins a 12 tripletes i més de 36 esportistes a Castelldefels.

L’Open Inclusiu deu el seu nom a Manuel Vieitez Troitiño, qui també dona nom a les instal·lacions esportives de petanca que acullen el torneig. Vieitez va ser president durant una pila d’anys del Club Petanca Castelldefels i una persona clau per entendre el bon estat de forma d’aquest esport a la localitat costanera.

El Sants B, campió

La competició va començar a les 10h i durant la jornada va comptar amb la presència de l’alcadessa de Castelldefels, Maria Miranda i del Regidor d’esports, Fernando Cerpa. La tripleta B del Sants, formada per José Luis Martín, Eduardo Postigo i Carles Matías va guanyar l’Open per menys punts en contra que el Rapid Bosco (Antonio Ramos, Isidro Soria i Èric Soria) després de guanyar tres partides totes dues tripletes. En tercera posició va finalizar la tripleta del Club Cenachero de Màlaga formada per Juan Francisco Gil, José Antonio Benítez i Dolores Isable Fernández. Més enllà d’aquests clubs, també van participar al torneig altres entitats com l’ACELL, l’AMIBA, el Gran Via, el Nova Lloreda Sud, el Sant Josep Carrilet i, com és obvi, els membres del club amfitrió.

Com és habitual l’objectiu de refermar l’aposta inclusiva a les pistes de petanca també va anar acompanyat d’un esmorzar de germanor entre tots els participants.