A un pas de Tòquio

2 minuts de lectura
Del 22 al 26 de gener Portugal acull el preolímpic de tennis de taula amb destacada presència catalana.

El tennis de taula català està molt pendent aquests dies dels partits que s’estan disputant a Gondomar, a Portugal, amb la presència de Sofia-Xuan Zhang i de Galia Dvorak. Les dues jugadores catalanes són peces claus de l’equip espanyol que està disputant el torneig preolímpic amb l’objectiu d’endur-se una de les places disponibles per als Jocs Olímpics de Tòquio d’aquest estiu. Aquest divendres totes dues viuran un duel transcendental contra Àustria al costat de María Xiao i d’Ana García.

El primer pas, imprescindible per somiar, ja està fet. Aquest dimecres a la tarda l’equip que dirigeix Silvia Erdeljy ha jugat un gran nivell i ha guanyat amb una contundent victòria davant Gran Bretanya per 3 a 0. El primer punt l’han aconseguit Zhang i Dvorak fent parella en el partit de dobles, on malgrat començar cedint el primer set davant Carey i Tsaptsinos, han completat una gran remuntada (7-11, 11-7, 11-7 i 11-8). L’avantatge ha donat molta confiança a les jugadores que han estat preparant a consciència aquest torneig en les darreres setmanes amb concentració inclosa al CAR de Múrcia al costat del potent equip de Singapur.

Debutar amb un partit de dobles, una de les novetats del torneig, ha sorprès les catalanes. Zhang ho ha reconegut després del partit: “Estava una mica nerviosa, era una mica estrany. Començar un campionat amb uns dobles t’obliga a estar inspirat, no és la millor manera d’entrar en un torneig. A partir del segon set ja estava més concentrada“. Galia Dvorak comparteix el mateix parer: “Crec que per això hem perdut el primer set, perquè no teníem clar què havíem de fer, però després ens hem concentrat en allò que era important i ha funcionat“.

En els partits individuals la superioritat encara ha estat més clara amb triomf de María Xiao i amb un tercer triomf a càrrec d’una Galia Dvorak en estat de gràcia davant Charlotte Carey també per 3-0 i amb bones sensacions: 11-5, 11-5 i 11-6. La jugadora del CN Mataró, que també aspira a ser olímpica en la modalitat de dobles mixtes i en individual, és un baluard per a l’equip espanyol en l’objectiu d’aconseguir una plaça en la competició femenina per equips.

Àustria, un dur rival camí dels Jocs

El bitllet olímpic ara depèn d’un nou partit que es disputarà aquest divendres davant Àustria. Aquesta selecció europea té molta més experiència en grans cites internacionals i de fet va aconseguir un meritori diploma olímpic fa quatre anys a Rio de Janeiro en arribar fins als quarts de final dels Jocs. Sigui com sigui, la classificació olímpica a través del torneig de Gondomar depèn d’aquest duel contra Àustria i de ben segur que Sofia-Xuan Zhang i Galia Dvorak faran l’impossible per garantir-se un lloc als Jocs Olímpics d’aquest estiu. Com deia la seleccionadora abans de començar la competició, “al preolímpic pot haver-hi resultats inesperats i nosaltres volem sorprendre. L’objectiu és la classificació, i encara que serà molt difícil, lluitarem cada punt per aconseguir-la“.