Espectacular duel entre Kilian Jornet i una llegenda del salt base

1 minut de lectura
Kilian Jornet sorprèn amb un repte innovador a Romsdalshornet.

L’esportista català torna a meravellar-nos amb un nou vídeo sorprenent i que obre un nou capítol a la llarga llista de duels esportius singulars. Dos disciplines esportives unides en un mateix repte i que tal com passa en la majoria de casos es resol amb la victòria del més ràpid en completar el recorregut marcat. En aquesta ocasió Kilian Jornet s’enfronta amigablement en duel amb Tom Erik Heimen, un especialista en el salt al buit que també compta amb diverses proeses i amb més de dos mil salts completats amb èxit al llarg de la seva trajectòria esportiva.

Tots dos són residents a Noruega i opten per fer l’ascens i el descens del Romsdalshornet, una muntanya força escarpada de 1.550 metres. La cursa comença a l’aparcament més proper a la muntanya i tots dos inicien el repte corrents. De seguida els camins es diversifiquen: Jornet avança per la part més costeruda de la muntanya, amb un bon tram d’escalada de quart grau que fa trepant sense protecció per poder arribar al cim. Heimen avança per l’altra vessant, òbviament, a menys velocitat que el corredor i alpinista català. Un cop arribin el cim tindran dos camins de baixada ben diferents: Jornet afrontarà el camí de pujada de Heimen a la inversa i seguirà corrent però el noruec farà drecera llançant-se al buit i agafant la màxima velocitat possible en el vol per arribar a la meta de l’aparcament abans que el català.

Voleu saber qui és el guanyador del duel de Romsdalshornet? Aquí teniu el resultat en un vídeo certament espectacular i emocionant fins al final: