La volta reivindicativa a Mallorca en surf de rem

1 minut de lectura
Valerie Bisbal i Cat Friend han aconseguit fer la volta a l’illa de Mallorca en una disciplina singular.

El surf de rem (paddle surf) és una modalitat que creix en la seva vessant popular, amb molta oferta per a practicar-lo en diferents indrets de la costa del nostre país. Una taula de surf i un rem per allunyar-se de l’adrenalina de les onades de surf però alhora per recórrer trajectes imprescindibles per als habitants de la Polinèsia, punt d’origen d’aquest esport. La gràcia és remar a mar obert i aprofitar el rem per cobrir extensions més gran d’aigua sense dependre exclusivament dels corrents marítims. El seu creixement en pocs anys també es deu als beneficis físics de la seva pràctica i al fet que és un esport a l’abast de tothom.

35972481_1021761771314971_938473894891749376_n

Dues especialistes en surf de rem han decidit dur a terme una bona aventura amb el seu esport: fer la volta a Mallorca, partint des del port de Sóller, en tres setmanes, amb l’evident objectiu esportiu d’assumir un repte complex i exigent que han acabat completant en 24 dies per les complicacions meteorològiques que s’han trobat durant el camí però alhora llançar un missatge ecologista nítid: mentre feien esport també recollien els plàstics que es trobaven al mar (i especialment a les platges) per conscienciar sobre la presència d’aquest material i els seus efectes nocius sobre els ecosistemes marins.

Més enllà de la recollida diària de brossa Valerie Bisbal i Cat Friend han impulsat una campanya de donatius per a l’Associació Ondine, que treballa per a la conservació marina de les Illes Balears: “no es tracta de protegir les espècies individualment, sinó de protegir el seu hàbitat, i el nostre“. De moment han recollit més de 8.000 euros en una campanya que continua oberta.

36177404_1039115899579880_3183420439716167680_n

24 dies i 555 km fent surf de rem

Bisbal i Friend van arribar a Sóller aquest diumenge completant d’aquesta manera un viatge en què han dormit en diverses cales i platges de Mallorca i han recorregut un total de 555 quilòmetres. El pas per la badia de Palma, molt transitada per vaixells de tota mena, i els dies d’aturada obligada per mal temps han estat les grans complicacions d’un viatge que ha comptat amb el suport de família i amics durant el recorregut.

El projecte de Valerie Bisbal i Cat Friend no és l’únic que vol conscienciar sobre la presència de plàstics al mar. Actualment també ho fa Ben Lecomte en un projecte gegantí de 6 mesos creuant l’oceà pacífic.