Esport i emergència climàtica: la nova revista de la Fosbury

1 minut de lectura
El 2021 acaba amb una nova revista en paper de 132 pàgines de la Fosbury.

L’esport davant l’emergència climàtica. Aquest és el tema central que mou la revista Fosbury #39 que acaba de sortir d’impremta i que posa el focus en un dels fenòmens més rellevants per a la societat del segle XXI, al nostre país i arreu del món. Amb el títol “Esport (in)sostenible” la revista procura fixar la responsabilitat del món de l’esport envers la sostenibilitat en un exercici necessàriament incòmode però que alhora convida a la reflexió col·lectiva sobre el rol que poden jugar esportistes, clubs, esdeveniments i institucions d’ara en endavant.

Amb un format quasi de monogràfic, la Fosbury 39 destina les primeres pàgines a comprendre el fenomen d’emergència climàtica que vivim amb una entrevista a l’ambientòloga i especialista en canvi climàtic Anna Pérez, amb un glossari de conceptes i amb la firma destacada de Víctor González Clota, periodista responsable del programa “La Caldera”.

Més endavant ens preguntem si l’esport també és culpable, quina importància té el “greenwashing” impulsat des del capitalisme verd i quina petjada tenen els Jocs Olímpics. L’olimpisme, de fet, és força rellevant a la Fosbury #39 atès que un dels temes que procurem analitzar al detall és la proposta de candidatura sorgida al nostre país per als Jocs de 2030 i el dilema que planteja en relació a la seva sostenibilitat.

La revista compta amb una entrevista central a Araceli Segarra, esportista i activista contra el canvi climàtic, i també destina un bon grapat de pàgines a difondre les bones pràctiques ja existents i a analitzar alguns conflictes vinculats als ports esportius, al món del motor o al golf.

Com és habitual, la part final de la revista serveix per oferir altres mirades més enllà del monogràfic. En aquesta ocasió, el Tercer Temps ens permet fer una mirada prèvia als Jocs de Pequín de 2022, a l’experiència d’esport adaptat del club Jeroni de Moragas i a la bona feina que fa el Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física des de Vic.