L’Ultra Clean Marathon afronta amb ganes la seva tercera edició

1 minut de lectura
Aquest dijous al matí els organitzadors han presentat les principals novetats de la cursa.

El Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny, arriba la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon, la cursa sostenible i solidària amb el medi ambient. Està organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya, la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany té un recorregut de 60 quilòmetres dividit en trams de 10 km, i els participants han de muntar equips d’entre 2 i 12 persones fent relleus mentre retiren residus abandonats als espais naturals. Cadascun ha d’aportar un donatiu d’almenys 600 euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha avançat que amb tot el que es reculli es crearà una figura artística per a conscienciar sobre la importància de cuidar el medi.

De moment hi ha prop de 300 corredors inscrits en 22 equips i han recaptat uns 13.800€, tot i que des de l’organització esperen arribar a la trentena d’equips. Els donatius aniran destinats als projectes que els propis participants han escollit, entre els quals n’hi ha de dedicats a la conservació de boscos o del fons marí, a promocionar models sostenibles energèticament o la protecció d’espècies en perill d’extinció. La directora de la Xarxa per a la Conservació de la Natura, Sandra Carrera, creu que “la donació serà molt útil per a totes les entitats que hi col·laboren i permetrà fer nombroses accions pel planeta”.

Terrassa-Barcelona, la proposta d’aquest 2021

El recorregut s’organitza en trams de 10 km i surt de Terrassa, travessa el Parc Natural de Collserola, la vall del Besòs i arriba a les platges de Barcelona. Hi ha cinc punts de control i avituallament, i paral·lelament a la cursa es duran a terme diverses accions de neteja de parcs i platges en aquests punts i activitats relacionades amb la protecció dels espais naturals.

Albert Bosch, que torna a ser l’ambaixador de l’Ultra Clean Marathon per tercer any consecutiu, ha defensat que “la cursa tindrà un impacte molt positiu, ja que es conscienciarà a través d’un concurs de fotografies a Instagram, es recaptaran fons i es millorarà el territori amb la neteja dels trams”. Les inscripcions estan obertes fins el 28 de maig.