Txell Soler debuta en una marató per la porta gran

1 minut de lectura

L’atleta de l’Avinent Manresa ha aconseguit en el seu debut en la prova a la Marató de Sevilla la mínima tant pel Mundial de Budapest d’aquest estiu, com per als Jocs Olímpics de París de 2024

Txell Soler es plantejava la temporada passada fer el salt a la prova dels 42 km després de ser campiona d’Espanya en mitja marató i la de Sant Joan de Vilatorrada no ha pogut debutar de millor manera en la distància. L’objectiu de la bagenca era ambiciós, sobretot tractant-se d’un debut en la distància. Volia aconseguir la mínima per al Mundial de Budapest de l’estiu (2h 28m) i la mínima olímpica per París 2024 que és de 2h 26m 50s i ha aconseguit les dues coses, perquè ha aturat el crono en 2h 26m 37s, segona millor marca catalana i espanyola de sempre, només superada per la vallenca Marta Galimany, que té el rècord en 2:26:14 aconseguit el 4 de desembre passat a la marató de València. La vencedora va ser la keniana Jackline Chelai, que va fer 2h 20m 30s. Segona va ser l’etíop Aberu Ayana Mulisa (2h 21m 54s), tercera Urge Diro Soboka (2h 23m 04s) mentre que Soler va ocupar el vuitè lloc.


El català d’origen marroquí Ibrahim Chakir també va tenir una actuació destacada a Sevilla. Va acabar 17è amb un temps de 2h 9m 16s, que és mínima per al Mundial de Budapest i suposa una nova marca personal, rebaixant la que tenia en més de tres minuts. La victòria absoluta de la Marató de Sevilla va ser pel kenià Gadisa Birhanu Shumie, amb un temps de 2h 04m 59s. Kebede Tulu Wani va ser segon amb un temps de 2h 05m 18s i tercer Mekuant Ayenew Gebre 2h 05m 23s.

Imatge de portada: Marató de Sevilla