Gisela Pulido, en una imatge d'arxiu.

El retorn de Gisela Pulido

1 minut de lectura
Deu haver-hi ben poques coses que et puguin semblar un repte o estímul suficient com per tornar d’un retir prematur, quatre anys després de deixar la competició regular d’un esport on has estat durant 10 anys la millor del món. De fet, segurament, només hi ha un sol motiu que pugui dur a algú tan valenta com Gisela Pulido a refer el seu propi camí i tornar a les piruetes sobre el mar. El motiu té nom i cognoms: es diu Jocs Olímpics.

La surfista catalana Gisela Pulido ha anunciat que torna la competició després de quatre anys i ho farà estrenant-se el pròxim cap de setmana en la disciplina de velocitat ‘hydrofoil’ per a preparar l’assalt a París 2024, en els quals el ‘kitesurf’ (taula amb quilla) serà per primera vegada esport olímpic.

‘L’hydrofoil’ és una modalitat de ‘surf’ en la qual la taula té una quilla i els esportistes es desplacen ajudats per la força del vent en impulsar-se amb una cometa, en aquest cas com en el ‘kitesurf’

Quatre anys de preparació

La catalana establerta en Tarifa (Cadis) començarà a competir aquest cap de setmana en la seva localitat, després d’haver-se proclamat onze vegades campiona del món de ‘kitesurf’ des de 2004 a 2015, deu en la modalitat d’estil lliure i un més en la d’ones. Gisela Pulido, que al gener complirà 26 anys, afrontarà en la localitat tarifeña una prova del circuit espanyol d’aquesta modalitat, amb el qual es desenvoluparan les competicions de velocitat triades per a l’estrena d’aquest esport en l’Olimpíada parisenca.

A partir de la setmana vinent, Pulido iniciarà un període de preparació a Tarifa d’una mica més de dos mesos, tenint previst començar al març a Mèxic la seva participació en el circuit mundial ‘Hydrofoil Pro Tour’.

La regatista va abandonar fa quatre anys el Mundial de ‘kitesurf’ (estil lliure), dedicant-se a la consecució de diversos reptes personals, com unir en el mar totes les illes de l’arxipèlag canari o, més recentment, surfejar les ones més grans del món.