S’albira la terra promesa

1 minut de lectura
Sembla que va de bo, que el rugbi arribarà a la terra promesa. No caldrà travessar mars separant aigües sinó agafar alguna línia de metro i picar la flamant T-Usual. Però sembla que va de bo. El rugbi català havia arribat a quedar-se afònic de tan reclamar més instal·lacions a Barcelona ciutat, múscul de la pràctica de l’ovalada, per un esport que ja feia temps que havia tocat vores. Que no cabia als quatre camps existents. Que necessitava imperiosament un altre camp, més hores, més oxigen. Més bona salut per la pràctica de l’esport.

La notícia d’avui és que Barcelona tindrà un nou camp de rugbi. Serà el 2021, arran del compromís arrencat a l’Ajuntament perquè hi hagi pressupost per aquell exercici. Per començar a esmenar la situació actual. Assegura la Federació Catalana de Rugbi que “El projecte serà inclòs en els pressupostos del 2021, i la seva construcció suposarà un avenç en la oxigenació del rugbi a Barcelona, des de fa anys estancat per la manca d’instal·lacions (tan sols quatre camps per a set clubs, amb més de 500 jugadors per camp).”

Pel que fa a la ubicació del nou camp, s’estudien tres possibles localitzacions: el Bon Pastor, uns terrenys limítrofs amb Sant Adrià del Besòs i la zona del Fòrum.

Un altre estadi per celebrar el centenari

A part d’aquest nou camp de rugby que es pressupostarà el 2021 i que serà per a l’ús diari d’un o més clubs, la Federació Catalana de Rugbi està treballant també en la construcció d’un altre equipament d’aquest esport a Barcelona. Amb el centenari de l’arribada de l’ovalada a Catalunya ben a prop (el 2022), la FCR treballa des de fa temps amb el que està esdevenint una urgència: l’existència d’un estadi de rugbi a la capital de Catalunya.

“Aquest nou estadi ha de servir no tan sols per a grans partits, sinó també com a espai de formació i promoció del nostre esport. El rugbi creix imparable i necessita del nombre i qualitat d’instal·lacions adequades per seguir amb una evolució constant i merescuda”, resa el comunicat de la Federació.