Cam Newton, el jugador de moda i probable MVP. / http://blogs.buffalobills.com/

Sprint final pels playoffs de la NFL

3 minuts de lectura

Ara que ja només queden tres jornades per acabar la regular season de la NFL, fem una ullada a com apunten les aspiracions dels equips als playoffs de les dues conferències que formen la competició.

En primer lloc, però, recordarem que a la NFL, es classifiquen per la post-temporada els campions de cadascuna de les quatre divisions que formen cada conferència (independentment que el seu registre de victòries i derrotes sigui inferior als d’una altre divisió). A aquests quatre equips, s’hi afegeixen els dos equips amb millor registre que no han estat capaços de guanyar la divisió (les wild cards), que s’enfrontaran a primera ronda amb els dos campions de divisió amb el registre més baix amb factor camp en contra.

Cam Newton, el jugador de moda i probable MVP. / http://blogs.buffalobills.com/
Cam Newton, el jugador de moda i probable MVP. / http://blogs.buffalobills.com/

Per la seva banda, els dos millors equips de cada conferència s’estalvien la primera ronda de playoffs, per entrar a competir directament a les semifinals de conferència.

Dit això, en aquests moments tenim un sol equip classificat amb el BYE de primera ronda assegurat, els Carolina Panthers, l’únic equip que resta imbatut a la competició després de 13 jornades. Sembla que l’acompanyaran els Arizona Cardinalds, líders de la NFC West i amb un registre de 11 victòries i només dues derrotes.

Pel que fa a la NFC North, els Green Bay Packers ara mateix parteixen amb avantatge d’una victòria respecte els Minessota Vikings (9-4 i 8-5 respectivament), que per la seva banda sembla tenir pràcticament assegurada una de les dues wild cards de la conferència. L’altre apunta als vigents subcampions, els Seattle Seahawks que, a poc a poc, han trobat la forma i tornen a semblar un equip realment fiable i amb opcions reals de títol.

Ens queda la NFC East, la pitjor divisió de la conferència on, ara mateix, la plaça de playoffs seria pels Washington Redskins amb un pobre registre de 6-7. Empatats es troben els Philadephia Eagles i els New York Giants, esperant qui d’ells és el que comet menys errors i acaba jugant la post-temporada. Fins i tot els Cowboys, amb un registre de 4-9, encara tenen possibilitats matemàtiques de fer playoffs, tot i que encara semblen més altament improbables.

Finalment, tot i que en possibilitats molt remotes, encara tenen opcions de playoffs els Buccaners i els Falcons, tot i que per aconseguir la plaça haurien de guanyar tot el que resta i esperar que Seahawks o Vikings ho perdessin pràcticament tot.

A la AFC, els New England Patriots, com ja és habitual, són l’equip més ben situat ara mateix per aconseguir un dels dos BYEs de la conferència. Campions de la seva divisió, la AFC East, per setena temporada consecutiva, i amb un registre de 11-2, tampoc es poden relaxar que els Bengals i els Broncos tan sols estan una derrota per sota, a la expectativa d’aconseguir, també, una de les dues places que donen dret a estalviar-se la primera ronda de play offs.

Més àmpliament, a la AFC North, els Cincinnati Berngals ho tenen molt bé per assegurar-se la divisió amb el seu 10-3, però encara sense poder-se relaxar degut a que els Pittsburgh Steelers encara presenten batalla amb un registre de 8-5, i més ara que els de la ciutat de la ràdio més famosa han perdut el seu quarterback titular probablement pel que queda de temporada regular.

A la AFC West, són els Broncos qui la lideren, també amb un 11-3, però en aquest cas són els Kansas City Chiefs els que no perden l’esperança, també amb un 8-5, tot i un inici no massa encoratjador i haver perdut per tota la temporada el seu jugador estrella, Jamaal Charles.

Com a la NFC East, a la AFC South les victòries brillen per la seva absència, així que, ara mateix, els Colts la lideren amb un 6-7, empatats amb els Houston Texans i amb només una victòria d’avantatge amb els Jacksonville Jaguars, per qui acaben de ser escombrats, i amb força enfrontaments directes encara per disputar-se.

Finalment, per les places de wild card disponibles, a banda dels Steelers i Chiefs hem d’afegir els New York Jets de Todd Bowles, amb qui comparteixen el 8-5 i amb qui esperen una lluita molt aferrissada fins l’últim partit per aconseguir les últimes places de la post-temporada.