/

Les 8 raons per viure la Super Bowl amb la Fosbury

4 minuts de lectura
El proper diumenge dia 2 de febrer al Bar Escorxador-Capgrossos de Mataró tornarà tornarem a veure la Super Bowl en comunitat, en un acte organitzat pel Club Fosbury en col·laboració amb el propi establiment. És una tradició que repetirem per quart any i que guanya adeptes cada temporada. Una de les millors matinades de l’any, esportivament parlant.

La Super Bowl és el partit més seguit arreu del món, en xifres d’audiència. Milions i milions de persones arreu del món n’estan pendents. El millor de cada casa ho fa a Mataró, en una mena de vetlla comunitària en espera de saber quin és el millor equip de l’any. En aquest cas seran o bé els San Francisco 49ers o bé els Kansas City Chiefs. Han estat els millors de les seves conferències tal i com ho ha dictat els play-offs i ara disputaran el partit de partits. Això passarà a un oceà i molts milers de quilòmetres de casa.

Però la millor manera de viure-ho sí que la tenim aquí. I hi està tothom convidat. Com més serem, més riurem!

Aquestes són les 8 raons

1. Per l’horari, més val compartir la nit!

La Super Bowl és un espectacle total, un partit disputat, el futbol americà elevat a la màxima potència però té un petit inconvenient: els americans juguen a l’hora d’Amèrica i això a casa nostra es correspon amb la matinada. Sí, el partit arranca a les 0:30 (a dos quarts d’una de la matinada, sí! i a més a més dura bastant. Més de tres hores de partit són segures, potser quatre. Amb aquests condicionants veure-la a casa té un alt risc d’endormiscar-se. El millor si es vol ser un dels molts milions de persones espectadores d’aquest partit és lliurar-se a viure-ho en comunitat. No t’adormiràs i t’ho passaràs molt millor.

2. Per la retransmissió americana

Si vius la Super Bowl amb el Club Fosbury podràs gaudir de la transmissió americana, l’original i genuïna del partit. Enguany és la Fox la cadena que l’emet i amb ella connectarem. Això és important per la qualitat de tot el producte, per poder gaudir també dels millors anuncis de l’any –sí, sí… estem pendents dels anuncis també!– i també així ens estalviem els comentaris anodins i poc entusiastes de l’equip de Movistar.

3. Per la prèvia… et pots posar al dia

Té relació amb la raó dels horaris. La Super Bowl en sí no comença fins a dos quarts d’una però fins llavors hi ha temps per posar-se al dia. La prèvia és important per fer tertúlia: tant si ets una aficionada que se sap de memòria fins i tot tots els guanyadors anteriors de la Super Bowl com si –com passa sovint– ets de les que només veus aquest partit. A partir de les deu de la nit ja es pot anar al Bar Escorxador-Capgrossos, es pot menjar, es pot gaudir de resums a pantalla dels anys anteriors, dels xous de la mitja part. La millor manera perquè no es faci tard és posar-s’hi més aviat.

3. Pel menjar americà, durant tota la nit

La nit de la Super Bowl és la gran nit americana per antonomàsia, juntament amb la d’Acció de Gràcies segurament. Per això l’experiència de viure aquest partit en comunitat té el suport i tota la complicitat de la bona gent del Bar Escorxador-Capgrossos de Mataró, que preparen tapes i entrepans 100 per cent americans per ambientar oportunament l’ocasió. Val molt la pena, des de les hamburgueses a les costelles de porc. Vigileu amb la versió picant perquè és ‘Spice’ de nassos. Un menú a mida per passar la nit traient el ventre de pena.

4. Per la presència d’experts com Ferran Àngel

La comunitat de persones malaltes de la NFL a casa nostra va guanyant gruix any a any. Aquesta nit és la seva gran oportunitat. A l’equip de la Fosbury tenim en Ferran Àngel que és un autèntic malalt del futbol americà, que ho sap pràcticament tot i que mentre espera que algun any els “seus” New York Giants arribin a la Super Bowl ens delecta coordinant l’acte, aportant coneixement i responent a les preguntes que se li facin. El millor expert per la nit més especial que enguany també compta amb el suport de ‘Tots al Blitz’ el podcast de futbol americà en català.

5. Per l’ambient distès i festiu

Els esports americans són el seu conegut ‘showtime’, és a dir: es tracta de passar-s’ho bé. Si a casa nostra ens endinsem en tota la parafernàlia americana, l’ambient no pot fallar. A la Super Bowl de la Fosbury hi ha bon ambient, bromes, to distès i festiu. Crits, ovacions, converses de taula a taula. És una ocasió sensacional de gaudir d’aquest partit i aquest esport.

6. Perquè és la més incerta dels últims anys

Esportivament la Super Bowl d’aquest 2019 no pot tenir més al·licients. Els dos equips que hi han arribat han fet uns grans play-offs coronant-se com a campions de conferència segurament contra pronòstic. Tenim uns San Francisco 49ers que volen tornar als seus millors temps i tenen un equip jove i prometedor, molt ben conjuntat. I al davant tenim uns Kansas City Chiefs comandats per Patrick Mahomes, un dels quarterbacks que han de marcar els propers lustres a la millor lliga del món. Fa pinta de molt bon partit!

 

7. Pels rituals: la porra i el ritual de “txupito a cada touchdown”

Hi ha coses que segurament només es poden entendre si es ve a viure la Super Bowl a Mataró amb la Fosbury. Per exemple la porra que es fa, amb premi inclòs, entre la gent que ve a veure-la. Arriba un moment del partit en què òbviament és tan important qui guanya allà com qui s’endú la porra aquí. Un altre ritual de la gent més esbojarrada i fidel a la cita: fer un “txupito a cada touchdown”. Si la Super Bowl és molt ofensiva, pot ser perillós i tot.

8. Pel ‘Half Time Show’

La Super Bowl és esport però també l’espectacle de la mitja part. Una part molt esperada per molta gent –de fet hi ha qui se’n va a dormir just després– i que és segurament el moment musical o el mini-concert més seguit arreu del món. Un xou total, efímer, un instant i un desplegament. I aquest any de la mà de Shakira i Jennifer Lopez, cosa que garanteix ballaruques i espectacle.

Per totes aquestes raons, no dubtis. La Super Bowl, amb la Fosbury al Bar Escorxador