Ja roden!

2 minuts de lectura

Barcelona va sobre rodes. Podria semblar un eslògan d’optimisme exacerbat d’algun candidat proteccionista durant la passada campanya electoral però en aquest cas és una metàfora vàlida i esportiva. Ahir es va inaugurar el que és, sobre el paper, el gran esdeveniment de l’any a casa nostra. Per dimensió de participants i importància i projecció internacional. Benvinguts, World Roller Games!

Com que vivim en un país obsessionat amb un sol d’esport, encara que l’actualitat d’aquest sigui a l’altre banda de l’oceà, més valdrà començar pel principi. Barcelona ja és de ple en els Roller Games, del 4 al 14 de juliol. Que què són? Doncs es presenten com “el més gran esdeveniment mundial que agrupa els campionats del món de totes les disciplines de roller sports”. A classe de català sempre deien que malament les definicions que a l’accepció repeteixen el propi concepte. Aquest roller, que pels profans a la llengua més parlada s’ha de pronunciar com si estigués escrit “rol·ler” vol dir, literalment, sobre rodes. Humans sobre rodes, podríem precisar, abans que la legió de fanàtics dels combustibles fòssils se sentin exclosos de l’objecte de la cosa.

Disciplines espectaculars

El que ahir van començar són onze intensos dies de competició, amb més de 4.000 atletes d’arreu del món. Els millors de roda petita. Tants dies de competició com disciplines, aquestes 11: Alpí, Artístic, Roller Freestyle, Descens, Inline Freestyle, Hoquei Línia, Hoquei Patins, Roller Derby, Scooter, Velocitat i Skateboard.

L’espectacularitat del Roller Freestyle – Wikimedia Commons

El Palau Sant Jordi és un dels 13 escenaris que acolliran fins al 14 de juliol a Barcelona i quatre subseus les proves d’onze disciplines de patinatge. L’Anella Olímpica de Montjuïc és l’epicentre de l’esdeveniment, que compta amb unes altres instal·lacions en diferents punts de la ciutat i a les subseus de Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Com seguir-los?

Els World Roller Games tindran una cobertura informativa exhaustiva a través de televisió i streaming perquè els aficionats als roller sports que no puguin assistir a l’esdeveniment a Barcelona no es perdin el més mínim detall de la competició. Televisió de Catalunya i La Xarxa són els broadcasters oficials dels WRG2019, que també podran seguir-se a través de diverses plataformes que operen per internet.Televisió de Catalunya transmetrà els World Roller Games pel seu canal temàtic d’esports Esport3 i La Xarxa distribuirà el senyal per a les televisions locals de Catalunyai a través del web Xala! i de les seves aplicacions per a dispositius Apple i Android.

A Barcelona hi podrem veure de tot! – Wikimedia Commons

Olympic Channel, el canal de televisió en línia del Comitè Olímpic Internacional, i LaLiga Sports TV, des de les seves aplicacions iOS i Android per a mòbils i tablets, Samsung Smart TV, Mirroring (Chromecast, Apple TV, Samsung) i la seva pàgina web, també distribuiran les imatges dels campionats.Així mateix, World Skate ha creat un web específic per oferir en streaming els WRG2019: RollerGames.tv.