Vic estrena un triangular de rugby de primer nivell

2 minuts de lectura

El darrer dia d’abril la capital d’Osona acull la primera edició del torneig de rugby femení Ciutat de Vic. Dissenyat en forma de triangular, ofereix un cartell de luxe als amants del rugby de casa nostra. Poques hores després que la Santboiana es jugui el títol de la copa del rei masculina en territori hostil, l’equip femení de l’Osona Rugby Club exercirà d’amfitrió davant dos equips potents: l’USAP de Perpinyà i la selecció catalana de rugby.

17799413_1447768315297996_1738453321956932017_n

Aquesta temporada és la primera de totes les que vindran per a les osonenques. Un any de debut en què les osonenques han consolidat un projecte de present prometedor (amb el quart lloc a segona catalana) i de futur il·lusionant. Alba Martin, una de les tres capitanes de les cranques, explica a la Fosbury les sensacions del primer curs: “Ha sigut una temporada molt bona. Quan vam començar moltes jugadores eren noves i érem poquetes les que teníem una mica d’experiència en el rugby. Hi ha hagut una gran progressió des de l’inici i a cada partit hem anat veient les millores treballades als entrenaments. N’estem molt contentes“.

Un dels objectius del curs ha estat donar a conèixer el nou equip de rugby de la comarca, de manera que el sènior femení ha optat per enfortir les campanyes promocionals (fantàstiques les imatges de Xevi Vilaregut). D’aquí va néixer la idea d’organitzar un torneig. Ho detalla Alba Martin: “Volíem fer un torneig en què participessin equips de fora de Catalunya. Ho vam intentar amb algun conjunt de les Illes Balears o d’Andalusia, i finalment va sorgir l’oportunitat de comptar amb l’USAP i també amb la selecció catalana. És un privilegi comptar amb un equip com l’USAP, amb tanta història rugbística, i un plaer fer-ho amb la selecció, amb companyes amb qui ja has jugat durant la temporada vestint la samarreta de Catalunya“.

Fotografia promocional de les Cranques / Fotografia: Xevi Vilaregut
Fotografia promocional de les Cranques / Fotografia: Xevi Vilaregut

El cartell animarà de ben segur els aficionats al rugby de la Catalunya central, en un diumenge que es preveu especialment animat: “Serà un torneig amb molta projecció i podrà venir molta gent a veure’ns en un dia de rugby molt maco amb molt bon ambient. Esperem que ens ajudi a arribar a més gent, ja que per mala sort moltes universitàries que tenim jugant amb nosaltres marxaran després d’haver acabat la carrera. Esperem que la jornada serveixi per a promocionar el rugby femení a Osona i que també funcioni com a eina de captació per al curs vinent, per poder consolidar l’equip amb un mínim de 22-23 fitxes“.

Diumenge els partits duraran quaranta minuts i tindran continuïtat amb un tercer temps especial i amb una barbacoa popular oberta a tothom al vespre en el mateix escenari del triangular.

Aquí teniu els horaris d’un triangular que no us podeu perdre:

16:00-16:45 Cranques – USAP
17:00-17:45 Cranques – Selecció Catalana
18:00-18:45 Selecció Catalana – USAP
19:00h Entrega de premis

17861829_1458611360880358_2043459334375310884_n