Els empordanesos Jordi Córdoba i Jordi Homs entren a la junta de la USAP Associació

3 minuts de lectura

La USAP de Perpinyà ha incorporat a la junta directiva de la USAP Associació -la branca de l’entitat que s’encarrega dels equips base- els empordanesos Jordi Córdoba i Jordi Homs. Córdoba, de Navata, ja era ambaixador del club a Catalunya i Jordi Homs, palamosí, és president del CN Poble Nou i dels Diables de Barcelona.

Jordi Córdoba explica a La Fosbury que la seva tasca serà, entre d’altres, preservar la catalanitat dins el club. El promotor del partit de la Heineken Cup que va fer la USAP l’any 2011 contra el Toulon i va omplir les grades de l’estadi olímpic Lluís Companys, declara que la catalanitat del club francès “s’ha remarcat més o a menys en funció de qui hi havia a la junta i qui ha estat president”. Ara, de la mà del directiu de l’entitat rossellonesa Raymod Rebujent, que ha vetllat sempre per preservar la catalanitat de la USAP, volen fer créixer el rugbi de la Catalunya sud des del nord. “Rebujent vol estar acompanyat de gent de la Catalunya del sud amb qui li agrada treballar, per això ens demana d’entrar a la junta de la USAP Associació, el centre de formació i escoles de rugbi de la USAP. L’equip del Top 14 és gestionat per un grup d’accionistes i l’Associació és tota la resta de la USAP“, detalla el navatenc.

L’exjugador del Ceret Esportiu continua exposant que entren a l’Associació per mantenir i fer créixer les relacions amb els clubs de la Catalunya del sud i potenciar les escoles de formació catalanes i preservar la catalanitat de la USAP. “Volem fer formacions a entrenadors i activitats de col·laboració entre equips de base. Que els conjunts del sud puguin fer estades a França i intercanvis amb equips de la USAP“.

 

L’entrada d’Homs i Córdoba a la junta significa un pas més perquè el nord i el sud uneixin esforços / USAP Asso

Jordi Homs exposa a aquesta revista que la seva relació amb el rugbi nord-català ja fa més de vint anys que dura: “des dels anys noranta pujo a veure partits de la USAP i he teixit relacions amb gent d’ajuntaments i l’esport de la Catalunya Nord. Hem pogut explicar a la gent de la USAP Associació i el Rosselló el projecte dels Diables de Barcelona, que compta amb JeanMichel Vuillemin com a tècnic. Vuillemin va proposar, amb el suport de Raymod Rebujent i Christian Galy, que entréssim a la junta juntament amb el Jordi Córdoba i vam acceptar”.

La Copa Pirineus als anys seixanta i el Trofeu Catalunya al tombant de segle volien ser un punt d’unió entre el rugbi del nord i el sud, però no van arrelar i avui dia Homs considera “impossible fer una competició sènior per tema de calendaris, però sí que es poden fer trobades d’equips base del nord i el sud”. El president del CN Poble Nou creu que la USAP “pot jugar el paper de ser el pal de paller d’aquestes trobades, començar per objectius modestos però assumibles i anar creixent, per anar tombant la frontera mental entre les competicions del sud i el nord. Al país basc amb les col·laboracions de clubs com el SaintJean-de-Luz, l’Aviron Bayonnais i el Biarritz fa dècades que estan difuminant aquesta barrera. Cal dir, que tenen l’avantatge de la proximitat geogràfica”.

Homs voldria que a Catalunya passés alguna cosa similar i considera que aquest lligam amb el club que presideix François Rivière anirà molt bé pel projecte dels Diables Barcelona. “La idea és comptar jugadors nord-catalans, som una franquícia de l’àrea d’influència barcelonina i el rugbi rossellonès és català també. El de la USAP és el rugbi més conegut arreu perquè juga competicions europees. Aquesta pertinença a la USAP Associació ens ajudarà a donar a conèixer Diables Barcelona i seguir creixent de la mà del germà gran, que és el rugbi de la Catalunya Nord“.

Imatge de portada: usapassociation.com