Raquel González marxa a Austràlia a realitzar uns estudis sobre l’entrenament d’elit

1 minut de lectura

La marxadora de Mataró es troba als antípodes realitzant uns estudis precisos sobre la resposta de l’organisme a diferents tipus de dietes, la menstruació, el metabolisme i l’altitud aplicada als entrenaments.

L’estudi es du a terme a l’Australian Institute of Sport i hi participen vint atletes de l’elit mundial de la marxa. Durant l’estada de dos mesos als antípodes es vol comprovar -mitjançant un marcador que mesura la glucosa i la qualitat de la recuperació que els han posat a les atletes- com respon el cos a un tipus de dieta mesurada. Hi ha dos grups de tipus de dieta: la controlada i la de baixa energia. També s’estudiaran els resultats durant el període de menstruació, ja que és molt important en dones esportistes d’elit per mirar d’evitar lesions. Es realitzaran també estudis del metabolisme i de preparació en alçada, per fer-ho passaran també tres setmanes exercitant-se a l’estació d’esquí de Perisher.


La maresmenca de 33 anys es va proclamar aquest estiu subcampiona d’Europa en la cursa de 35 km marxa Munic i va ser cinquena al Mundial d’Eugene en la mateixa prova.

Imatge de portada: @raquelglzcampos