Joan Barreda s’adjudica la seva 30a etapa al Dakar

1 minut de lectura

El de Torreblanca aconsegueix el seu 30è triomf d’etapa al ral·li més prestigiós del món, el pilot que més en suma a tot l’estat espanyol, i es col·loca a només tres dels francesos Cyril Despres i Stéphane Peterhansel

Joan Barreda ha guanyat la quarta etapa del Dakar 2023, una especial de 425 km al voltant d’Ha’il. El castellonenc s’ha imposat al xilè Pablo Quintanilla per 16 segons i es col·loca quart a la general de motos. Ha estat però, un trionf interruptus durant uns minuts, per a Barreda perquè se li havia concedit la victòria, però després se li ha tret en benefici de Nacho Cornejo. El xilè s’havia aturat per ajudar el seu company Joaquim Rodrigues i l’organització en primera instància li ha restat gairebé 26 minuts del seu temps final per l’acció d’atendre Rodrigues. Finalment, ho han corregit i només li han restat 7:35 del crono final i com a resultat l’organització del Dakar li ha tornat a atorgar al pilot valencià d’Honda.

El castellonenc, que està pilotant amb un dit del peu trencat, es col·loca a només tres victòries dels francesos Cyril Despres i Stéphane Peterhansel que en tenen 33 cadascun i és ara quart a la general a 4:29 del líder, l’australià Daniel Sanders.

Barreda és quart en la general de motos / dakar.com

En cotxes Lucas Cruz i Carlos Sainz han acabat l’etapa en tercera posició a 1’50” del vencedor Sébastien Loeb. Els pilots de l’equip Astara segueixen en cursa i lluitaran per escalar posicions a la taula. Laia Sanz ha acabat l’etapa en la 20a posició a 45:09 de Loeb i Carles Checa 23è a 56:46 del francès.

Lucas Cruz i Carlos Sainz són quarts en la general de cotxes / dakar.com

Males notícies per a Pep Mas en motos, el de Martorell ha hagut d’abandonar per una lesió a l’espatlla. També va abandonar, en aquest cas a la segona etapa, Mercè Martí després de no poder reparar el xassis del seu buggy, malmés després d’un accident el primer dia.

Imatge de portada: @joanbarredabort