‘Totesport’ tanca la seva primera edició amb una assistència de 9.000 persones

2 minuts de lectura

Més de 9.000 persones han gaudit durant quatre dies de ‘Totesport’, el primer espai lúdic de l’esport femení per a infants i joves, que ha volgut fer visible la força de l’esport femení i crear noves referents

Totesport partia amb la idea de generar noves referents i mostrar l’embranzida que viu a casa nostra l’esport femení. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, confessava que “han estat quatre dies il·lusionants per viure l’esport des d’una altra mirada i amb la força d’una eina transversal, d’educació i de cohesió social”. En total s’han registrat 106.188 usos esportius al llarg de les 34 hores que ha durat el certamen.

Aquest espai lúdic es vol consolidar com una oferta d’oci i de lleure per a infants i joves a Catalunya i els organitzadors han confirmat que l’any vinent es tornarà a fer. Diferents referents de l’esport femení han estat presents durant cada dia i han estat l’exemple de les més de 30 modalitats que s’han pogut practicar a Totesport. Del 2 al 5 de gener tothom qui s’ha apropat Totesport -ubicat a les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Fisica de Catalunya (INEFC) a Montjuic– ha pogut jugar, aprendre detalls tècnics dels diferents esports de la mà de les diverses esportistes i gaudir d’activitats participatives i desenes d’exhibicions.

Totesport, un pol d’atracció del talent esportiu femení

Maica Garcia, Laia Palau, Núria Picas i Laia Sanz han estat les padrines de la primera edició. A més, esportistes com Berta Alomà (corfbol), Eva Fernández (tennis platja)Nuria i Pilar Garrote (futbol), Laura Heredia (pentatló modern), Lorena Medina (gimnàstica), Anna Newsome (voleibol), Gigi Oliva (hoquei), Judit Pareja (hoquei en línia), Carla Rodríguez (rugbi), Bet Segarra (rugbi), o Mercè Vilaró (hoquei en línia), entre d’altres han participat en aquesta primera edició, en què els nens i nenes han pogut conèixer de primera mà les seves referents.

Els milers de persones visitants també han pogut aprofundir en l’esport per a persones amb diversitat funcional. Totesport ha comptat amb la participació d’una trentena d’entitats i clubs del país amb una llarga trajectòria.

30 clubs i federacions amb dones referents

Totesport ha comptat amb la participació de 17 clubs: Barça CBS (bàsquet), Club Atlètic Manresa (atletisme), Club BM Granollers (handbol), Club Egiba (gimnàstica), Club Esportiu Barcelona Tsunamis (hoquei en línia), Club Gimnàstica Esplugues Les Moreres (gimnàstica), Club Junior 1917 (hoquei), Club Rugbi Sant Cugat (rugbi), Club Tennis Taula Ganxets de Reus (tennis taula), CV Sant Cugat (voleibol), FC Barcelona (atletisme i futbol), Hoquei Club Rubí Cent Patins (hoquei en línia), Massi Tàctic Women Club (ciclisme), Reial Club Marítim Barcelona (vela), Club Natació Sabadell (waterpolo), Uni Girona (bàsquet), i Vic Tennis Taula (tennis taula).

I també amb la col·laboració d’11 federacions: Federació Catalana d’Atletisme, Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Federació Catalana de Curses d’Orientació, Federació Catalana d’Escacs, Federació Catalana d’Esport Adaptat, Federació Catalana d’Esgrima, Federació Catalana d’Hoquei, Federació Catalana de Corfbol, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de Pentatló Modern, Federació Catalana de Tennis, Federació Catalana de Tennis Taula, Federació Catalana de Voleibol i Federació Catalana de Vela.