Triplet memorable de la selecció catalana a la Ciaspolada

1 minut de lectura

La mítica cursa de raquetes de neu conclou amb un podi 100% català en categoria femenina.

Nascuda el 1973, la Ciaspolada ha celebrat enguany els 50 anys de vida amb la seva 49a edició, marcada pel retorn a la plena normalitat després de dos anys amb restriccions pandèmiques i dotant a la cursa de tots els elements més enllà de la pura competició que l’han convertit en una referència indiscutible de la Val di Non. Allà els focus estan fixats en l’edició de 2024, la 50a Ciaspolada, que té tots els números de ser l’escenari del campionat del món de raquetes de neu de l’any vinent, però des de Catalunya difícilment s’oblidarà la cita viscuda aquest dissabte 7 de gener de 2023: la cursa per excel·lència de raquetes de neu ha sigut l’escenari d’un triplet memorable de la selecció catalana.

Cèlia Balcells ha guanyat la prova amb quaranta segons de marge sobre Laia Andreu, que s’ha penjat la plata, i un minut davant Georgina Gabarró, que ha tornat a tastar el bronze a Itàlia. Balcells és una de les apostes d’enguany de la selecció catalana de raquetes de neu de la FEEC i la seva exhibició a la Ciaspolada confirma el bon ull del seleccionador Marc Toda. La corredora de Santa Coloma de Queralt ha firmat un 2022 sensacional, confirmant el seu domini de les curses de neu com a campiona de Catalunya d’snowrunning, una disciplina que coneix perfectament gràcies a la seva experiència a l’Hivernal Beret-Montgarri, i fent un nou pas endavant en les curses de muntanya, optant per la distància de marató i recollint un grapat de llocs destacats durant la temporada, incloent la victòria al Trail Cap de Creus.

Balcells ha triomfat a la cursa, enguany de cinc quilòmetres, per davant d’Andreu, que per segon any consecutiu es queda amb la mel als llavis i segueix forjant una trajectòria plena de podis a la Ciaspolada en què destaquen les quatre victòries assolides el 2012, 2015, 2017 i 2018. La corredora del CE Callús ha celebrat amb alegria el triplet català femení d’una selecció que ha aconseguit dos resultats de mèrit més en categoria masculina, amb la quarta i cinquena posició de Marc Trasserra i Sergi Garcia.

La selecció catalana de raquetes de neu tindrà noves oportunitats per brillar durant la temporada hivernal, amb el campionat d’Espanya d’snowrunning del proper 18 de febrer a Cantàbria i el campionat d’Espanya de raquetes de neu de Fuente Dé del 4 de març.