Un campió del món al capdavant de la selecció catalana femenina de rugby

1 minut de lectura

La selecció catalana femenina estrenarà entrenador aquesta temporada. El “XV de la Ginesta” estarà dirigit per Graham Smith, qui fa dues campanyes és al capdavant del conjunt masculí del CN Poble Nou del Grup B de la Divisió d’Honor “B”, a més de fer les funcions de director tècnic.

Graham Smith dirigeix el CNPN des de fa dues temporades. Foto: Aram Prats

L’entrenador anglès substitueix Carlos Juidías, que s’acomiada de la selecció després de quatre anys dirigint les sèniors de Catalunya, amb les que va assolir un Campionat d’Espanya la temporada 2015/16 i les ha dut fins la final en cada edició en què ha participat.

El nou seleccionador (que farà equip amb Aram Prats, actual entrenador del sènior femení del CN Poble Nou, i amb Marc Sentís, tècnic del BUC femení) compta amb més de 35 anys d’experiència a les banquetes i encara el repte de dur la selecció fins el graó més alt del Campionat Autonòmic, que fa dos anys que s’emporta Madrid.

Smith va ser campió del món amb Anglaterra el 2014. Foto Getty Images

D’entre els molts anys com a coach (també va gaudir d’una fructífera carrera com a primera línia, sent internacional per Escòcia i Anglaterra) Smith pot presumir d’haver estat campió del món el 2014 amb la selecció anglesa femenina a França.

A més, ha format part dels quadres tècnics d’England Rugby des de 1993 fins el 2015 en la formació d’entrenadors i jugadors i en programes de desenvolupament per a les categories inferiors, i entre el 2001 i el 2003 va ser integrant de l’equip tècnic dels Worcester Warriors de l’Aviva Premiership anglesa.

La fotografia que encapçala aquest article és d’Aram Prats