La Santboiana aconsegueix la seva vuitena lliga

2 minuts de lectura
La Unió Esportiva Santboiana va guanyar la vuitena lliga de la seva història després de superar l’Ordizia en un excitant duel disputat en un Baldiri Aleu que va xalar de valent amb la victòria dels seus. Els santboians posen d’aquesta manera el colofó a l’any de celebració del seu centenari.

La Santboiana partia com a favorita, jugava com a local i havia acabat la lliga en millor posició que el seu rival -segons els catalans mentre que l’Ordizia va ser quart- però els bascos havien superat els blaus en el darrer precedent en lliga a l’abril. A més, l’afició guipuscoana es podia agafar a la dada que no havien perdut contra el degà en els últims cinc anys.

Un assaig del mig de melé irlandès Elliot Ryan donava el primer avantatge a l’Ordizia, no obstant el conjunt català després d’un inici amb molts errors de mans va ser capaç d’igualar el partit amb una marca d’Imanol Martínez. La transformació a càrrec de Javier Rojas i dos drops del mateix Rojas i Imanol Martínez posaven el 13 a 7 al marcador amb què s’arribava al descans.

A la segona meitat un assaig de Nacho Contardi i la conversió en el xut posterior de Rojas va permetre al degà obrir un forat que sumat a un cop de càstig transformat pel 10 santboià deixava el partit sentenciat. Una darrera marca dels bascos va servir per deixar el marcador en el 23 a 17 final.

L’equip de Sergi Guerrero va saber dominar el tempo de la segona meitat per acabar vencent sense patir més del compte. És la primera lliga des del 2006 per la Santboiana en un curs en què ha guanyat els onze partits que ha disputat com a local. Alçar la copa de campió de Divisió d’Honor suposa tot un impuls pel conjunt del Baix Llobregat i pel rugbi català. És, sens dubte, una victòria i un títol dels que creen afició.

Imatge de portada: FERugby