L’INEF Barcelona i l’Hospitalet uneixen forces a la divisió d’honor

1 minut de lectura

L’INEF Barcelona ha trobat la fòrmula per poder competir enguany a la màxima competició femenina, la Liga Iberdrola. El club barceloní ha arribat a un acord amb el RC L’Hospitalet pel qual el conjunt riberenc cedeix les infraestructures a les Osses per poder competir de local, mentre que l’equip passarà a anomenar-se INEF-L’Hospitalet.

L’Hospitalet ha pactat un profitós acord per a les dues parts / Fotografia: Ernesto Aradilla
L’Hospitalet ha pactat un profitós acord per a les dues parts / Fotografia: Ernesto Aradilla

Els presidents de les dues entitats oferiran una roda de premsa aquest dijous a les 20h a la Feixa Llarga per explicar amb detall un acord que es basa en els següents punts:

  • L’INEF Barcelona jugarà tots els partits de local a la Feixa Llarga
  • El RC L’Hospitalet cedeix la infraestructura del club: el camp, l’ambulància, el fisioterapeuta, el delegat de camp…
  • Un dels entrenaments de la setmana es realitzarà, sempre que sigui possible, a la Feixa Llarga
  • Els partits es jugaran amb l’equipació de l’INEF Barcelona. Només en el cas que els colors coincideixin amb l’equip rival, es jugarà amb la samarreta de l’Hospitalet
  • El RC L’Hospitalet manté el seu equip femení, que seguirà militant a la competició catalana. Existeix la possibilitat que alguna jugadora de l’Hospi pugui jugar amb l’INEF a la DHF,  però sempre serà sota criteris esportius.
Laura Esbrí intenta passar la pilota / Fotografia: RGL RUGBY
Laura Esbrí intenta passar la pilota / Fotografia: RGL RUGBY

Un acord guanyador

La temporada passada l’INEF es va haver de reinventar després de completar una temporada perfecta

Amb aquest acord, els dos equips hi surten guanyant. Per una part, l’INEF Barcelona obté el suport logístic i d’infraestrucures necessari per poder competir amb garanties a la DHF, i per l’altra, l’Hospitalet guanya en visibilització i publicitat a nivell estatal i podrà pujar també el nivell esportiu amb l’entrenament conjunt i amb la possibilitat que alguna jugadora jugui a l’elit del rugby femení. Caldrà veure si aquest acord permet a les barcelonines torna a mostrar el mateix domini de fa dues temporades, quan van esdevenir un equip imparable en totes les competicions.

* Article publicat originalment a rugbycat.cat, l’espai de referència del rugby català.