La vallesana Laura Brun triomfa a Cartagena

2 minuts de lectura
Aquest estiu Laura Brun va decidir marxar del Club Voleibol Sant Cugat, l’entitat que l’havia vist formar-se, créixer i despuntar des que era ben petita. 14 anys després de començar a entrenar amb el club de referència de la seva ciutat, Brun va decidir que havia arribat l’hora d’iniciar una nova etapa.

No era una decisió senzilla. La jove receptora va debutar amb el primer equip el gener de 2013. Brun (1997) llavors competia com a cadet i va començar a entrenar i jugar amb les sèniors, que tenien diverses baixes i una plantilla curta. El Sant Cugat jugava a la Superlliga 2 i Brun va ser assenyalada pel tècnic de les vallesanes, Leo Passerine, com una jugadora capaç de ser important en el futur.

La jugadora cugatenca (1,80 metres) va completar una bona temporada 2016-2017 abans de sorprendre aquest estiu amb la decisió de marxar quan, a priori, el seu futur semblava lligat a l’entitat vallesana a la màxima categoria del voleibol estatal. També va ser una bona sorpresa el seu destí: Brun fitxava per l’Algar Surmenor murcià, equip de la superlliga 2.

21950754_1570515353006715_2031445254334516719_o
L’equip sènior de l’Algar Surmenor per a aquesta temporada 2017-18

Una passa enrere per convertir-se en una de les referències del voleibol a Cartagena. Com la seva germana gran, la Raquel, també sorgida del planter del Sant Cugat i que ha jugat a equips com el Gran Canaria, el Ciutadella o l’Haro de La Rioja abans de fitxar aquesta temporada pel Barça.

Arribar i moldre

En el cas de la Laura, que acostuma a compaginar el voleibol als pavellons amb el volei platja quan arriba l’estiu, el seu retorn a la superlliga 2 ha estat un èxit indiscutible. Com a mínim, en l’inici de temporada. Si bé la superlliga no començarà fins a aquest cap de setmana amb un duel català entre Sant Cugat i Barça com a principal focus d’atenció i amb el Menorca un any més a la màxima categoria després de superar les dificultats econòmiques d’aquest estiu, la competició a la superlliga 2 ja està en marxa. S’han disputat dues jornades i el rendiment de la jove Brun és extraordinari.

La catalana va liderar l’ajustat triomf de l’Algar Surmenor contra el nouvingut Esplugues per 2 a 3 en la primera jornada, amb 27 punts (22 d’ells d’atac), 3 aces, 2 bloquejos i un 58% en la recepció. Dos punts necessaris per a un equip murcià que vol mirar cap amunt a la classificació i la designació d’MVP de la jornada per a Brun. En la segona jornada la vallesana encara ha anat més lluny, liderant tres de les sis classificacions individuals a la superlliga 2 amb registres bestials:  31 punts (23 d’atac), 44% d’efectivitat ofensiva, 50% en recepció, 7 aces i un bloqueig. Una actuació per conduir l’equip de Cartagena al seu segon triomf, aquest cop contra el Leganés, i que li ha reportat el segon MVP consecutiu de la jornada.

2 partits disputats, 2 designacions de millor jugadora de la competició. El camí que Laura Brun ha iniciat aquesta temporada lluny del seu CV Sant Cugat no podia haver començat millor.