Laia Andreu i Georgina Gabarró brillen a la Ciaspolada

1 minut de lectura
Una de les primeres grans cites esportives de l’any s’ha viscut aquest cap de setmana a Val di Non.

El Trentino ha acollit un any més la Ciaspolada, una històrica cursa de raquetes de neu que ha celebrat la seva 48a edició amb un bon cartell d’inscrits per l’efecte crida de la prova i també per la seva condició de seu dels campionats d’Europa de la disciplina d’aquest 2022. Ja fa anys que la selecció catalana de raquetes de neu de la FEEC és protagonista d’aquest esdeveniment i enguany ha tornat a demostrar que pot competir de tu a tu davant els millors especialistes del vell continent.

La Ciaspolada ha comptat amb les victòries dels italians Cesari Maestri i Anna Laura Mugno, que han aconseguit un anhelat doblet local. La cursa femenina, però, ha servit per comprovar un cop més l’excel·lent nivell de Laia Andreu, que s’ha proclamat subcampiona d’Europa de raquetes de neu després de quedar-se a les portes de sumar la seva cinquena victòria a Val di Non. Andreu s’havia proclamat campiona de la Ciaspolada els anys 2012, 2015, 2017 i 2018, però en aquesta ocasió repeteix el segon lloc assolit ja l’any 2014, només superada per la guanyadora dels darrers tres anys. Andreu és una cara clàssica de la cursa que enguany ha vist estrenar-se al podi a una altra corredora catalana.

Georgina Gabarró, del GE Oliana, ha tingut un debut impecable amb la selecció catalana de raquetes de neu i ha demostrat que el seu magnífic 2021 només va ser el detonant de tot el que encara ha de venir. L’any passat Gabarró va destacar proclamant-se campiona de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, campiona de Catalunya de curses verticals i subcampiona de curses per muntanya, més enllà dels bons resultats assolits amb la selecció catalana de curses per muntanya al campionat d’Espanya. A la Ciaspolada s’ha penjat el seu primer bronze en un campionat d’Europa i caldrà estar ben atents a la seva progressió en aquesta disciplina hivernal. La sabadellenca Montse Martínez ha sigut onzena.

En categoria masculina David Prades ha sigut el millor català, essent novè a la meta en una prova frenètica i més curta que en edicions anteriors. Marc Toda també ha entrat al top 20 final.