/

Ramona Gabriel s’exhibeix a la Titan Desert

1 minut de lectura

L’11a edició de la Titan Desert ha estat l’escenari escollit per Ramona Gabriel per desplegar el seu talent sobre la BTT i dominar de manera aclaparadora la prova que es disputa a les muntanyes del Marroc i a les dunes del Sahara. La ciclista de Ponts (Noguera) ha liderat la cursa des del principi fins al final, amb una exhibició sense precedents que li ha permès guanyar les 5 primeres etapes de forma consecutiva i proclamar-se vencedora de la general sense discussió amb un marge de pràcticament una hora i mitja sobre la segona classificada, Sandra Santanyes.

ramona gabriel barretina

Ramona Gabriel ha participat amb l’equip Scott – Taymory Racing Team i ha sorprès a altres noms coneguts del ciclisme femení com Mayalen Noriega (3a a la general, vencedora de la darrera etapa). Arribava com a tapada, com a candidata de segona fila al triomf davant l’absència de la defensora del títol Anna Ramírez (corre amb el Lointek aquest 2016) o de la doble guanyadora de la Titan Desert Clàudia Galícia, que després de l’excel·lent temporada en esquí de muntanya tot just està agafant ritme amb la BTT.

No era fàcil imaginar el domini brutal que ha mostrat Gabriel aquests darrers dies, però la seva qualitat ja era coneguda en el món de la BTT.

Aquest passat mes de novembre l’esportista lleidatana va rebre una menció en BTT de la Federació Catalana de Ciclisme, un reconeixement a la bona temporada feta en què va acumular 25 dies de competició i una victòria de prestigi al Campionat de Catalunya d’Ultramarató disputat als peus del Pedraforca. Aquesta mateixa temporada Gabriel ja havia destacat a la Costa Blanca andalusa amb la seva companya d’equip Paula Quiñones i, de fet, va ser capaç de brillar en el seu debut a la Titan Desert el 2014, en què va acabar 3a a la classificació femenina.

Un doblet català sensacional

L’exhibició de Ramona Gabriel ha anat acompanyada d’una victòria més que meritòria de l’ampostí Josep Betalú, de 39 anys, que s’ha imposat després de mostrar un excel·lent nivell de navegació a les etapes de les dunes. De fet, Betalú es va imposar a la quarta etapa amb més de 8 minuts de marge sobre els seus immediats rivals i ha acabat enduent-se la general amb 13 minuts sobre Julen Zubero. Betalú ha comptat amb el suport del doble medallista olímpic Sergi Escobar i passa a engreixar un palmarès que compta amb figures procedents del ciclisme professional com Roberto Heras, Melcior Mauri o Israel Núñez.

Ramona Gabriel Josep Betalu