Jordi i Sacha durant la final. Foto: Ulisses Ortiz

Benidorm i Orba grans trionfadors de les les lligues de llargues i palma

3 minuts de lectura
Aquest diumenge Poble Nou de Benitatxell ha acollit les finals de llargues i palma. Ho ha seguit de prop Pilotaviu, el mitjà de referència de la pilota valenciana.

Benidorm ha reeditat este diumenge 8 de juliol el títol aconseguit l’any passat en la Lliga de Llargues. La final es repetia, entre els dos equips de la Marina Baixa, i novament Benidorm tornava a imposar la seua superioritat, enguany al carrer Major de Poble Nou de Benitatxell.

Un carrer poc o gens tocat pels jugadors, que ha sigut, junt amb el vent, determinant en el joc de la partida, tal com han assenyalat davant les càmeres d’À Punt les dos banques, José Luis Calvo (Benidorm) i Martínez (El Campello). La partida anava totalment igualada fins al 5 a 5, moment en què, dels dos jocs més llargs de la partida (vora 20 minuts cadascun) els de Benidorm semblaven eixir més sencers i amb menys dubtes que els del Campello. A partir d’ahí, només els restava tornar a imposar la seua llei, demostrant que són superiors fins a arribar a 10.

Foto dels dos equips en l'entrega de trofeus. FOTO: Ulisses Ortiz
Foto dels dos equips en l’entrega de trofeus. FOTO: Ulisses Ortiz

Això mateix reconeixeria Martínez en finalitzar. En l’entrevista postpartida en À Punt, comentava que «hi ha pocs carrers en què puguem guanyar a Benidorm, i este tampoc és». Assegurava que ara com ara Benidorm té un equip més complet. I no només per la banca, José Luis Calvo felicitava als restos per la gran partida i es donava l’enhorabona pel gran equip que han aconseguit ajuntar. Les dos últimes lligues han sigut per a ells, i amb autoritat.

Imatge de la final de primera de llargues. FOTO: Ulisses Ortiz
Imatge de la final de primera de llargues. FOTO: Ulisses Ortiz

La lliga de Palma, per a Orba

Orba s’ha alçat com a campió de la primera categoria de palma en les finals disputades, este diumenge, també al Poble Nou de Benitatxell, que ha vist com el seu carrer Major s’omplia de nou per a veure la final de primera categoria de palma. L’equip format per Joan Llopis, Jaume Pineda, Josep Roig, Sacha Kruithof, Joan Fuster i Jordi Arbona va realitzar una gran remuntada per a portar per primera vegada el títol d’esta competició al seu poble.

A les 16.00 h començava la final de la màxima categoria de palma entre els equips de Benidorm i Orba. Els de la Marina Baixa buscaven seguir amb la ratxa de victòries després d’aconseguir, unes hores abans, el títol en la primera categoria de llargues, i l’inici va ser clarament dominat per ells.

Benidorm, de roig, va entrar molt centrat a la partida i es va adjudicar els dos primers jocs amb facilitat. La reacció dels d’Orba va anar a poc a poc, al compàs de les bones tretes de Jordi i de les pilotades precises de Sacha. Benidorm seguia mantenint el bon joc tot i l’oposició blava fins el 5 – 3. En aquell moment, tot l’equip de la Marina Alta ja estava totalment capficat en la partida i, amb la igualada a 5, ja estaven convençuts que la victòria era possible. Sense perdre la concentració ni un segon, Orba s’enduia els últims cinc jocs i es confirmava com a nou campió.

Jordi i Sacha durant la final. Foto: Ulisses Ortiz
Jordi i Sacha durant la final. Foto: Ulisses Ortiz

Lliuraven els trofeus el vicepresident de la Federació de Pilota, Vicent Molines; el coordinador de Pilota de la Generalitat, Sebastià Giner; el regidor d’esports del Poble Nou de Benitatxell, Manolo Segarra, i l’alcalde d’Orba Ignasi Cervera.

Sant Vicent, campió de segona de llargues

L’última de les partides de la lliga, la corresponent a la final de llargues de la segona categoria entre els clubs de Sant Vicent del Raspeig i Mutxamel, va ser la sorpresa del les jornades finals. La partida es va perllongar per més de dues hores i mitja, i després d’una iguala a 9, a la fi se la va emportar Sant Vicent.

Calp es va emportar la final de segona de palma en enfrontar-se a Tibi en la primera partida del dia. Els primers ho van fer tot perfecte i van demostrar amb claredat la seua superioritat guanyant per 10 a 3 jocs.

L'afició d'Orba va gaudir amb el seu equip. Foto: Ulisses Ortiz
L’afició d’Orba va gaudir amb el seu equip. Foto: Ulisses Ortiz