Marc Civit fitxa pels Toronto Blue Jays

2 minuts de lectura
El beisbol català està d’enhorabona: un dels seus joves talents acaba de firmar un contracte professionals amb un equip nord-americà

Els Toronto Blue Jays són una de les franquícies presents a la MLB, les grans lligues del beisbol nord-americà. Campió de dos títols de les sèries mundials (el darrer, fa 25 anys), l’organització canadenca té un munt d’equips afiliats en les lligues menors per a desenvolupar el talent dels seus joves jugadors i disposar de múltiples opcions competitives més enllà dels focus d’una de les competicions esportives més seguides del món. Des d’aquest cap de setmana la franquícia compta amb un jugador català a les seves files: Marc Civit San Martín.

El caça-talents Henry Sandoval, membre dels Toronto Blue Jays, ha estat la peça clau d’un fitxatge molt celebrat a Sant Boi de Llobregat. El passat mes d’abril Sandoval va quedar meravellat amb les prestacions de Marc Civit, un jove esquerrà de gran envergadura i molt mòbil al terreny de joc. Amb només 16 anys, el del Baix Llobregat participava al torneig de primavera del MLB Tournament Academies formant part de la selecció europea. La gestació del fitxatge va començar allà mateix i s’ha concretat aquest dissabte al vespre, amb la presència del mateix Sandoval a les instal·lacions del CBS Sant Boi per firmar el contracte que li obre les portes immediatament de l’organització nord-americana.

Marc Civit i Henry Sandoval, en el moment de signar el contracte / CBS Sant Bo
Marc Civit i Henry Sandoval, en el moment de signar el contracte / CBS Sant Boi

Format al planter santboià des de ben petit (va començar a jugar amb 4 anys!), Civit ha participat amb la selecció catalana little league (subcampiona d’Europa), s’ha proclamat campió d’Europa Sènior League i ha format part de la Catalunya Baseball Academy. Amb la firma de dissabte s’ha convertit en el primer jugador de la història del CBS Sant Boi en firmar un contracte professional de beisbol.

Marc Civit començarà la seva nova aventura a la República Dominicana, on els Toronto Blue Jays compten amb un equip de rookies ja consolidat i on participarà d’entrada a la Tricky League i a la Lliga Instruccional. Un viatge que als 16 anys apareix com una gran oportunitat vital i amb un munt de reptes esportius encara per afrontar i superar al llarg d’una carrera especialment prometedora.

 

Seguint el camí del pare

En Marc és fill de Xavier Civit, un dels millors jugadors de la història del beisbol de casa nostra. El barceloní, nascut el 1973, va precedir els passos del seu fill als anys 90, quan va fitxar pels Mont-real Expos i va competir durant sis anys als EUA i al Canadà. En el seu retorn a Europa va alternar la participació a una lliga menor nord-americana amb el lideratge del Viladecans, on es va convertir en una referència absoluta d’un equip que va guanyar 10 títols en 8 anys. Civit pare també va guanyar títols amb el barça i el Sant Boi i va pujar quatre cops al campionat d’Europa amb la selecció espanyola. Olímpic el 1992 a Barcelona i MVP de l’europeu de 2003, està vinculat al CBS Sant Boi i a la selecció catalana com a tècnic de softbol.
Xavier Civit, en la seva etapa com a jugador a Sant Boi
Xavier Civit, en la seva etapa com a jugador a Sant Boi / Dial1325.com