Els grans salts d’Evel Knievel reviuen amb Travis Pastrana

1 minut de lectura
El 1973 el nord-americà Evel Knievel es convertia en un fenomen de masses fent salts impossibles amb la seva moto. 35 anys després un dels seus “deixebles” replica les seves fites.

Evel Knievel va ser un ídol de masses als Estats Units dels anys 70. Forjat en les acrobàcies més insòlites durant els 60, els 70 va dur a terme alguns dels reptes més mítics de la història dels salts llargs en moto. En aquest sentit, el fallit intent de travessar per via aèria un congost de 500 metres a Idaho el va convertir en un mite indiscutible. L’any abans havia aplegat més de 60.000 persones per saltar una cinquantena de cotxes i l’any següent repetiria el patró amb el autobusos, amb èxit a Ohio després de patir una greu caiguda pocs mesos abans a Londres davant 90.000 espectadors.

Evel Knievel compta amb rècords Guinness (per les seves lesions!), amb joguines que imiten les seves gestes i amb un parell de pel·lícules-documentals que repassen la seva trajectòria. Els seus xous eren únics, especials, i han marcat el sentit de l’espectacle de les generacions que han seguit el seu camí.

Travis Pastrana, nascut el 1983 i un clàssic del motor més espectacular, ha decidit fer-li un homenatge molt celebrat aquest cap de setmana. El guanyador de múltiples proves dels X-Games ha patit lesions de gravetat durant la seva carrera esportiva, amb una operació quan tenia només 14 anys on va necessitar sis transfusions de sang diferents que no el va fer desistir de la seva passió pels esports extrems. Pastrana ha optat per congregar milers de persones, imitant els grans esdeveniments de masses que van acompanyar la carrera del seu ídol, per replicar els tres salts més mítics d’Evel Knievel. Saltar 50 cotxes (52, en aquest cas), 15 autobusos (16!) i les fonts de Caeser’s Palace, probablement el salt més recordat (per les caigudes i la dificultat) del mestre.

Val la pena veure aquest homenatge, que a La Fosbury us oferim amb una comparativa directa. Els salts de Pastrana al costat dels de Knievel. Dues èpoques diferents, el mateix espectacle. El seu “Evel Live” ha tingut grans audiències als EUA, que no es cansen de veure salts com aquests:

Salt 1: 50 cotxes

https://www.youtube.com/watch?v=AAI92VnsBt8

Salt 2: 15 autobusos

Salt 3: Caesar’s Palace