Peter Prevc, campió en salts d’esquí i germà gran d’una família molt llançada

A casa nostra és un esport que desconeixem perquè per no tenir ni tenim les instal·lacions on practicar-lo. Però en aquells països on se segueix amb passió els agosarats que s’atreveixen a saltar amb uns esquís per un trampolí gegant a més de 100 km/h, aquest hivern esportiu ha tingut un nom destacat: Peter Prevc, el gran dominador de la temporada.

FIS2

L’eslovè de només 23 anys s’ha proclamat aquest cap de setmana passat campió de la Copa del Món després de guanyar la prova disputada al trampolí gran d’Almaty (Kazakhstan). Tot i que falten encara sis proves per acabar la temporada, Prevc és ja automàticament vencedor perquè amb 1.898 punts en suma 621 més que el segon classificat i vencedor l’any passat, l’alemany Severin Freund.

Prevc ha tingut també una altra satisfacció molt especial aquesta temporada. En la prova que va guanyar a Engelberg el mes de desembre va veure com el seu germà Domen, amb només 16 anys, pujava amb ell al podi per ocupar el segon lloc, una fita que va repetir el mes següent a la localitat japonesa de Sapporo. Els dos són alhora germans de Cene Prevc, que ja va debutar la temporada passada a la Copa del Món.

Prevc (vikersund.no)_

De tota manera, avui dia és Peter Prevc qui s’endú tot el protagonisme per haver dominat la competició amb total autoritat. Però no només això, en el transcurs de la temporada, Prevc ha aconseguit també imposar-se en el prestigiós Torneig dels 4 Trampolins, on va ser a més el guanyador de tres de les quatre proves que el conformen. I també va endur-se la victòria al Mundial de vol, una competició celebrada cada dos anys.

A més, amb tretze victòries en el que portem de Copa del Món, Prevc ha igualat ja el rècord que fins ara tenia l’austríac Gregor Schlierenzauer. Ara l’eslovè només necessita guanyar una de les sis proves que queden per superar-lo. I encara més, Prevc lidera també la classificació individual del Trampolí de vol, formada pels resultats aconseguits en les proves disputades en trampolins amb una major distància de vol.

Haurem de seguir la propera temporada per veure si el domini de Prevc es manté o bé si l’ha de començar a compartir amb els seus propis germans.

Ja tenim aquí la Fosbury 34!