“Skating on air”, el patinatge artístic a la ràdio

1 minut de lectura
Des de fa 4 anys les grans competicions de patinatge artístic compten amb una retransmissió radiofònica en directe.

Ràdio Olot va fer una aposta singular l’octubre de 2014. Aprofitant que el mundial es jugava ben a prop de casa, a Reus, va decidir estrenar un fet inèdit a les ones: la retransmissió radiofònica d’una competició de patinatge artístic on el conjunt local, el CPA Olot, va acabar triomfant. Des de 2016 aquell experiment liderat pels periodistes David Planella i Pau Masó ha agafat ritme i la ràdio garrotxina ha començat a retransmetre les competicions dels grups de xou grans amb regularitat: el campionat territorial gironí, el de Catalunya, l’estatal, l’europeu o el mundial. Si és necessari, és clar, viatjant lluny de Catalunya per viure en primera persona allò que passa als pavellons.

Aquestes narracions van ser premiades, el 2017, amb el guardó al millor programa local de l’any als premis Ràdio Associació de Catalunya i han comptat amb més col·laboradors en antena (entre ells, ex patinadores del CPA Olot que exerceixen d’analistes). Una manera de reconèixer el club olotí que triomfa arreu del món i de fer créixer un esport que és capaç d’omplir grans pavellons en els seus dies claus.

Sabies que… Anna Quintana és la gran capitana del CPA Olot? És l’única patinadora que forma part del grup de xou gran des de l’inici. La vam entrevistar fa unes setmanes!

El documental que retrata el projecte

L’experiència de Ràdio Olot és el motiu d’un curt documental que estrena una altra antiga patinadora del club, Sandra Sotillo, amb el projecte “Skating on air”, penjat a la xarxa des d’aquest dilluns. Des de La Fosbury us el reconamem: 5 minuts per impregnar-se de passió esportiva de primera fila partint del campionat d’Europa que va guanyar el CPA Olot a finals d’abril d’aquest 2018.

La Fosbury és el mitjà de tot l’altre esport, en digital i en paper. Subscriu-te a la revista o fes-te membre del nostre Club Fosbury per fer possible el creixement d’aquest projecte. Ajuda’ns a ‘desminoritzar’ esports!