L’Oncoswim recapta més diners que mai

1 minut de lectura
Calella de Palafrugell va ser l’escenari aquest dissabte d’un gran repte esportiu i solidari que creix any rere any.

Per tercer any consecutiu la Fundació Oncolliga Girona i Radikal Swim han unit esforços per organitzar una travessa solidària a la costa brava per recaptar fons per ajudar a la investigació sobre el càncer, finançant un estudi clínic sobre el càncer de mama triple negatiu que afecta principalment a dones joves. Un repte esportiu, l’Oncoswim, que diversos nedadors i equips van completar amb èxit i que ha aconseguit més de 24.000 euros per a aquesta recerca que dirigeixen les doctores Teresa Puig i Gemma Viñas des de la Universitat de Girona.

Un dels participants a lOncoswim daquest dissabte 2 de juny / Oncoswim
Un dels participants a l’Oncoswim d’aquest dissabte 2 de juny / Oncoswim

L’Oncoswim és un repte de 30 quilòmetres que parteix de la platja de l’Estartit fins a Calella de Palafrugell i que es disputa amb dues modalitats diferents en equips de quatre nedadors. En una d’elles, els 4 integrants neden en bloc, recorrent els 30 quilòmetres sense aturar-se. En l’altra, la més comuna, la prova s’afronta per relleus, de manera que cada participant “només” ha de completar un tram del recorregut (7,5 km per cap).

16 equips participen a l’Oncoswim

Aquest 2018 hi ha hagut 16 equips que han volgut participar a la travessa. Cadascun d’ells ha d’aportar 500 euros com a inscripció, una xifra que la majoria d’equips han ampliat abans d’afrontar el repte a través d’una campanya per rebre donatius. En aquest sentit, equips com “Els peixets del golfet neden”, “Oncollokis 5.0” (format per dones del GEiEG) i “Radikals per una causa” han estat capaços de superar els 3.000 euros recollits i contribuir a elevar la recaptació final de forma notòria. A més, hi ha hagut desenes de nedadors que han participat a la milla solidària d’1,5 km (entre Llafranc i la platja de Port Bo de Calella) aportant donatius d’un mínim de 20 euros per persona.

Lequip de nedadores del GEIEG, celebrant la fita assolida / Oncoswim
L’equip de nedadores del GEIEG, celebrant la fita assolida / Oncoswim

Una gran jornada d’aigües obertes amb pas inclòs per les Illes Medes i les Illes Formigues que uneix l’esport i la investigació científica en una zona que el Club Radikal Swim coneix a la perfecció. Una aposta més per fer ús de l’esport com una eina de transformació social i de solidaritat, com ja han fet altres vegades amb la marató Lupus 42.195 o el repte Cruïlla 43, quan van unir el canal entre Mallorca i Menorca per recaptar fons per lluitar contra l’exclusió social.