El Puchi renuncia a la divisió d’honor d’handbol

2 minuts de lectura
La directiva de l’HC Puig d’en Valls ha decidit abandonar l’aventura de l’equip sènior femení a la divisió d’honor de l’handbol espanyol.

Després de completar dues temporades especialment il·lusionants (la de l’ascens i la del debut a la màxima categoria de l’handbol estatal), el Puchi farà un pas enrere el curs 2018-2019 en una aposta del club de Santa Eulària des Riu per mantenir els peus a terra i una estructura de club adequada a la realitat eivissenca. Aquest dilluns a la tarda el Puig d’en Valls ha emès un comunicat per anunciar la decisió, que inclou la negociació de l’intercanvi dels seus drets adquirits a la pista amb un equip de la divisió d’honor de plata que aspiri a ocupar el seu lloc a l’elit.

“Hem viscut una temporada plena d’emocions. Hem après a patir i hem gaudit d’enfrontar-nos a les millors jugadores d’Espanya. Ens hem guanyat a la pista l’opció de seguir a dalt de tot. Malgrat això, considerem que és important mantenir-nos ferms en els valors que han edificat el nostre club”

L’equip eivissenc havia assolit la salvació matemàticament després d’encadenar una molt bona ratxa de resultats en la segona volta de la competició. Uns resultats que li van permetre celebrar la permanència a la pista sense haver de patir fins a la darrera jornada:

El motiu de la renuncia no és estrictament econòmic, si no de plantejament de club de referència de l’handbol a l’illa:

“No té sentit continuar aquesta aventura si els ciments del primer equip no estan formats per jugadores del planter. Treballem cada dia amb molta il·lusió perquè els infants d’Eivissa tinguin un referent esportiu i un mirall per continuar creixent. Seria un mal exemple per a ells continuar a divisió d’honor a qualsevol prou. Tenim el pressupost per formar una plantilla amb jugadores de fora, però creiem que no és el camí a seguir”.

La decisió, doncs, arriba després de palpar quina és la realitat concreta de l’equip que ha completat uns anys de somni a Santa Eulària des Riu. L’entrenador Noel Cardona, després de 17 anys al càrrec, ja havia anunciat que deixava la banqueta en acabar el curs actual, Ana Ferrer, un dels grans motors de l’equip, s’ha retirat, en una decisió anunciada abans del darrer partit de lliga:

Més enllà d’aquestes dues absències dels dos principals referents de l’equip, el nucli dur de jugadores tenen la intenció de sortir de l’illa el curs vinent principalment per iniciar un nou cicle d’estudis en altres territoris. L’estructura competitiva es desfeia i els canvis en la columna vertebral de l’equip (formada per 8 jugadores forjades al planter) han obligat a la directiva a renovar el plantejament per al curs 2018-2019.

Un canvi de rumb per mantenir el club arrelat a l’illa

Es tanca, doncs, un cicle d’èxit que resumia perfectament el tècnic Noel Cardona en el tram final de lliga en declaracions recollides pel mitjà local noudiari: “Veure a jugadores com Flor o Irene, entre d’altres, que s’han format a la casa i que fa només tres anys jugaven a la lliga balear, marcar gols a la portera de la selecció espanyola (Sílvia Navarro), amb medalles olímpiques i mundials, no té preu

Jugadores com Ana Boned, Jilian Macasaet i Ana Muñoz seguiran fidels al canvi de rumb del projecte esportiu. Elles seran les cares conegudes d’un equip que procurarà formar nous talents des del planter per tornar a assolir un nivell esportiu que pugui batallar, de nou, per l’ascens de categoria.