El CPA Olot i el CPA Girona, or i plata als World Roller Games

2 minuts de lectura

La darrera jornada dels World Roller Games ha tornat a constatar el potencial de l’esport català en una cita plena de podis i títols per als esportistes del nostre país. Després del subcampionat del món del PA Maçanet als grups de xou petits, de la medalla de plata de la patinadora del CP Mollerussa en el programa individual (el tercer podi consecutiu en uns mundials!) i de les quarta plaça de Pere Marsinyach, aquest diumenge ha arribat el torn dels grups de xou gran i olotines i gironines han dut a terme una nova exhibició a Nanjing.

DJQ-S6LV4AA1_Sb

El CPA Olot era el màxim favorit al títol i no ha decebut. Campió del món l’any passat i campió d’Europa a la primavera, l’hegemonia de les garrotxines és tan gran que a la Xina acaben de guanyar el seu onzè títol mundial en aquesta disciplina des de l’any 2004. Un domini brutal que aquest curs ha fet una passa més amb la coreografia “Sóc innocent”, que s’ha proclamat campiona de tot (comarques gironines, Catalunya, Espanya, Europa i el món).

A Nanjing han rebut puntuacions entre el 9,5 i el 9,9 en A i en B després d’una nova actuació brillant amb un ritme altíssim i en què les quatre presoneres, com ha passat al llarg d’aquest 2017, lluiten en tot moment per escapar-se de la pressió policial amb moviments complexes de coordinació impecable.

Les gironines revaliden el subcampionat mundial

El podi del mundial d’enguany ha calcat els mateixos resultats de l’any passat. Triomf per a les olotines, segona plaça per al Girona i tercera per al Diamante italià. Després d’un curs en què l’exercici “Esclaus de la riquesa” havia patit un petit sotrac al campionat d’Europa amb la quarta plaça final, fora del podi per darrere dels italians Diamante i Royal Eagles, el treball dels darrers mesos ha donat els seus fruits a Nanjing.

DJWZO7lWAAEbvO-

Al mundial les gironines han mostrat el seu millor nivell i, amb unes quantes notes superiors al 9, han aconseguit defensar la històrica segona plaça de 2016. És el tercer mundial consecutiu en què pugen al podi i s’han consolidat plenament a l’elit del patinatge artístic mundial.

L’èxit de les gironines arriba després de deixar enrere els botxins del passat europeu. No és senzill en una mateixa temporada i amb un mateix exercici afinar prou els detalls per superar un bloc rival tan potent com el Diamante, de manera que la plata ha estat més que celebrada al pavelló xinès.

Dos equips de les comarques gironines al màxim nivell, un any més, demostrant tot el seu talent després de superar els entrebancs econòmics del desplaçament a la Xina. Tant el Girona com l’Olot han dut a terme un munt de projectes en els darrers mesos que han transcendit l’esport per cercar finançament. Que la seu dels World Roller Games de 2019 sigui Barcelona, en aquest sentit, és un motiu d’immensa alegria.

Les Gironines, fent campanya per tal que el patinatge artístic sigui una modalitat olímpica
Les Gironines, fent campanya per tal que el patinatge artístic sigui una modalitat olímpica