El CPA Olot torna a regnar a Europa

2 minuts de lectura

Campió de les comarques gironines, de Catalunya, d’Espanya i d’Europa. La nova coreografia de l’equip olotí segueix l’estela de l’èxit assolit el 2016 i manté el conjunt de Ricard Planiol i Esther Fàbrega a dalt de tot. 12è títol europeu per a un conjunt impressionant.

18193232_1958703021020241_4890068325931849300_o

El campionat d’Europa de grups de xou grans s’ha celebrat aquest cap de setmana a França amb una nova exhibició del CPA Olot, l’equip que domina amb mà de ferro aquest esport arreu del món. Mouilleron-le-captif, al nord-oest de França, ha acollit una cita que ha aplegat més de 4.000 espectadors al pavelló municipal. El nou treball de l’equip per a aquest 2017 sembla tan encertat com el de 2016 i recull èxits en totes les competicions per on passa.

“Sóc innocent” és un clam per la justícia que segueix els passos de quatre presoneres per intentar escapar de la pressió policial. Amb una presentació visual que ajuda a entendre en tot moment la persecució, el xou esdevé un autèntic espectacle amb una coordinació perfecta, moviments ràpids i en què la vestimenta i les armes finals ajuden a seguir el fil conductor d’una història que atrapa els espectadors. No cal dir que la qualitat del patinatge i les figures espectaculars de l’exercici arrodoneixen un gran treball de les olotines. Podeu veure la coreografia sencera en la gravació de La Xarxa al darrer campionat de Catalunya:

El CPA Girona, fora del podi

Un dels equips que ha acompanyat les olotines en els podis de les darreres cites internacionals ha estat el CPA Girona, que en aquesta ocasió s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça amb “Esclaus de la riquesa”. Les gironines han estat superades per dos clàssics del patinatge artístic italià, el Diamante i el Royal Eagles. De fet, la lluita entre catalans i italians ha estat una constant de la competició. Els sis primers equips provenien d’aquests dos països, amb menció especial per al bon treball del Masnou en la sisena plaça final.

El PA Maçanet també ha pujat al podi, amb la tercera plaça en els grups petits, modalitat en què el Ripollet i el Tona han acabat en 5è i 6`3 lloc respectivament. En quartets, el Lliçà de Vall ha estat el millor equip classificat amb la 7a plaça i el Masnou ha acabat 9è. D’altra banda, el Reus ha tornat a somiar en un futur d’esplendor en guanyar el campionat d’Europa juvenil en una prova en què el Bescanó ha acabat tercer.

Ara tots els conjunts tenen uns quants mesos per acabar d’afinar els detalls abans de disputar la gran cita de la temporada, el mundial de patinatge artístic. Aquest any se celebrarà al mes de setembre a la Xina. Comença l’altre xou: el d’assegurar la viabilitat econòmica per no perdre el tren de la millor competició del m