El Panteresports tornarà a omplir Barcelona d’esport LGTBI

1 minut de lectura

Volei

L’associació Panteres Grogues treballa durant tot l’any per oferir espais a les persones LGTBI per a practicar esport de forma lliure i distesa, amb activitats obertes a tothom que hi vulgui participar. Una entitat referent nascuda el 1994 que en la darrera dècada ha consolidat un esdeveniment central ubicat a Barcelona, el Panteresports, per exercir de punta de llança de les competicions i activitats de les quinze seccions constituïdes (des de l’atletisme fins l’esquaix).

Fa un any vam explicar-vos la celebració del 10è aniversari del Panteresports, la cita que aplega participants de Barcelona, d’arreu del país i també d’esportistes vinguts d’altres països d’Europa. En aquesta ocasió ens tornem a fer ressò d’una edició que es preveu especial:

8 disciplines esportives, protagonistes

L’onzena edició se celebra entre el 15 i el 17 de setembre a la capital catalana i compta amb el rècord d’inscrits històric del torneig. Prop d’un miler de persones seran els protagonistes de les vuit disciplines programades, majoritàriament dissabte. Voleibol platja, voleibol, esquaix, futbol, bàsquet, pàdel i la natació, acompanyats de la ioga, seran els esports protagonistes. El Panteresports, com ja és tradicional, comptarà amb una part d’oci vinculada a l’esport, amb el sopar i la festa de dissabte com a punts de trobada centrals després de l’activitat física.

Johana Larson, més esperança per al col·lectiu LGTBI

Els esportistes d’elit són un dels col·lectius més reticents a l’hora d’exposar-se públicament com a persones LGTBI. Només cal recordar el periple del pivot de la NBA Jason Collins quan va anunciar la seva homosexualitat l’any 2013. Aquesta setmana la sueca Johana Larson, número 80 del rànquing WTA, ha explicat que és lesbiana. La tennista ha amagat la seva orientació sexual durant bona part de la seva carrera i ha reconegut que “la meva vida ha sigut una horrible mentida“. La por a perdre patrocinadors, així com la dependència d’altres persones a la seva carrera esportiva han estat la clau del seu silenci en els darrers anys.

Fins ara, que ha decidit parlar clar, mostrar-se obertament tal com és, com ja havien fet estrelles com Billy King o Martina Navratilova en les darreres dècades.

johannalarsson_169tw77i9ql8211ajfl5d28yin

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!