El singular surf de Robbie Maddison: espectacle i risc

1 minut de lectura

DC_RM_TEAH_MILAN_65R4493_2-copy

Robbie Maddison és un dels esportistes extrems més reconeguts del món. Els seus reptes són virals i la seva habilitat dalt de la moto és admirada a tot arreu. Sempre acompanyat amb una moto digna de les millors competicions de motocròs, Maddison s’ha enamorat en els darrers anys del potencial de les onades. Amb una petita plataforma a la part inferior de la moto que exerceix de planxa, l’australià de 36 anys en té prou per endinsar-se cap al mar a alta velocitat i enfrontar-se a grans onades. Que ningú es pregunti el sentit de fer-ho existint des de fa anys les motos d’aigua. Per a Maddison, la gràcia dels reptes passa pel risc i per la innovació.

Fa un parell d’anys, el 2015, ens va regalar el seu particular “Pipe Dream”, un vídeo magnífic, de ritme in crescendo, fins arribar a un final memorable ressorgint sota una onada gegantina. Val la pena veure aquest surf amb motocròs:

El cert és que aquell projecte li va agradar tant que ha continuat portant el motocròs a l’àmbit natural del surf. No sempre, però, els càlculs són perfectes. Aquesta setmana, a Fidji, estava entrenant i preparant un nou vídeo, amb un ampli seguiment i acompanyament. El mar i les onades, però, és terreny de surfistes. Maddison va estar a punt d’atropellar-ne un, Casey Kalinyak, que va tenir l’encert de submergir-se instants abans que l’australià passés per sobre seu donant gas a fons a la moto.

Aquest cop, a diferència de la resta dels seus reptes, Maddison ha transportat el risc que assumeix sempre a terceres persones. Quin sentit té dur a terme projectes tan espectaculars si no és capaç d’exercir un mínim control sobre les persones afectades pel seu trajecte? De ben segur, Maddison continuarà amb el projecte a les Fidji, però l’incident amb el surfista l’hauria de portar a revisar, de nou, cadascuna de les accions que es plantegi d’ara en endavant.

Robbie Maddison, l’esport al límit

Convé ressaltar que la trajectòria esportiva de Maddison dalt la moto ha viscut un munt de reptes molt lluny de les onades tan increïbles com el “pipe dream”. N’hem seleccionat tres:

Salt d’esquí

El gran salt de Cap d’Any

El rècord mundial (no podia faltar!)