El gran moment del pàdel català femení

2 minuts de lectura
Ja fa anys que el pàdel creix arreu del territori amb múltiples espais de joc, amb un calendari de competicions amateurs que no para d’ampliar-se i amb més jugadors que trepitgen fort a l’elit mundial.

El circuit World Padel Tour ha consolidat un esport cada cop més seguit arreu del món i amb un epicentre molt poderós a l’estat espanyol. El calendari d’elit d’aquest esport s’ha enfortit en els darrers anys i el salt cap al professionalisme de molts dels seus participants s’ha convertit en una realitat. El pàdel d’alt nivell ja requereix exclusivitat en la dedicació esportiva i això es nota en el nivell de joc, cada cop més ràpid, tècnic i espectacular. A Catalunya són les jugadores les encarregades de sumar les grans victòries al màxim nivell internacional.

Madrid serà l’escenari del torneig que reunirà a les vuit millors parelles de cada categoria del 14 al 17 de desembre. Fins a quatre jugadores afincades a Catalunya disputaran aquesta setmana la final del World Padel Tour, i totes elles ho faran amb possibilitats de disputar les places de podi i de guanyar el títol més desitjat de la temporada.

Les candidates al triomf

Marta Marrero simbolitza la trajectòria clàssica del pàdel dels darrers anys. Tennista (en el seu cas d’alt nivell a la WTA) que s’acaba enganxant al ritme del pàdel i que es converteix, ràpidament, en una de les millors jugadores del món. La canària ja fa una pila d’anys que viu a Sant Cugat del Vallès, on no només hi resideix, sinó que també s’hi vincula a través de la gestió esportiva de l’Augusta Pàdel, entre altres accions.

Afiliada a la Federació Catalana de Pàdel, Marrero ha estat una de les grans estrelles internacionals dels darrers anys. A Madrid parteix com la tercera jugadora amb més punts al rànquing de les participants i competirà fent parella amb l’argentina Catalina Tenorio. Aquest 2017, per cert, encara no han guanyat cap títol. Haurà arribat el seu moment?

Qui sí que ha tastat el triomf i ho ha fet per partida doble és la parella formada per la barcelonina Lucía Sainz i la menorquina Gemma Triay. Partien amb el lloc número cinc del rànquing mundial i s’han enfilat fins a la segona plaça amb més de 6.500 punts, 27 victòries i, el que és més rellevant, dos títols consecutius aquesta mateixa tardor que les han posicionat com una de les parelles amb més números de completar un gran torneig a Madrid. Les victòries assolides a Granada i a Saragossa en la seva segona temporada treballant juntes ha premiat un estil agressiu i intens que enamora a l’afició.

https://www.youtube.com/watch?v=tRN4Gf-TkLA

Ariana Sánchez, el futur que ha aterrat jove a l’elit

Encara hi ha una altra jugadora catalana disposada a brillar al torneig que tanca la temporada. La reusenca Ariana Sánchez és una de les perles d’aquest esport i aquest 2017 ha demostrat estar plenament preparada al costat de Marta Ortega per aspirar als trofeus més importants del món. A Santander, al torneig inaugural del curs, es van convertir en el duo més jove en guanyar un títol de la història del World Padel Tour. Actualment al cinquè lloc del rànquing, a Madrid buscaran el tercer títol de la temporada. Seria un triomf sonat.