La Radikal Ocean52 omplirà les platges de Calella de Palafrugell i Llafranc

1 minut de lectura

El dissabte 8 d’octubre a les platges de Calella de Palafrugell i Llafranc acolliran la tretzena edició de la Radikal Ocean52, la competició anual que organitza el club de natació sense ànim de lucre Radikal Swim i que s’ha convertit en un clàssic de les aigües obertes a la Costa Brava. L’edició d’enguany comptarà també amb activitats inclusives i de sensibilització mediambiental, s’impartiran xerrades i tallers relacionats amb la cura dels oceans. L’objectiu és aconseguir canviar rutines i incorporar hàbits més sostenibles i respectuosos amb els oceans i incidir en la necessitat de cuidar-los per poder seguir-los gaudint.

S’espera que hi participin 1.500 nedadors i nedadores, entre els quals destaquen part de l’equip nacional de Natació Artística, amb la seva directora tècnica al capdavant, Mayu Fujiki, a més de noms com el de Guillem Pujol, Miguel Duran, Sergio de Celis, Alex Castejón, Marina García, Judith Navarro i Clàudia Giralt entre d’altres. El polític Raül Romeva farà de suport dels nedadors que tenen menys experiència i Èrika Villaécija serà una de les comentaristes de la prova.

 

A les 9 del matí els participants de la competició de 7 km sortiran des de la platja d’en Calau, de Calella de Palafrugell. A les 10 ho faran els participants de la competició de 3,5 km, que sortiran des de les Illes Formigues i a les 12.30 h prendran la sortida els participants de la competició d’1,5 km des de la platja d’en Calau, de Calella de Palafrugell. Les arribades seran a Llafranc entre les 10.15h i les 13.30h.

La competició d’1 quilòmetre i mig voreja la costa, seguint el recorregut del camí de ronda, entre Calella i Llafranc. La de 3 quilòmetres i mig consisteix a nedar des de les Illes Formigues (fins on els participants seran acompanyats en embarcació, com en edicions anteriors) fins a Llafranc. La de 7 quilòmetres, la travessia estrella, proposa als participants el desafiament de nedar fins a les Illes Formigues (a 3 quilòmetres de la costa) i, des d’allà, dirigir-se cap Llafranc. Els premis es lliuraran a la mateixa platja de Llafranc.

Aquests són els tres recorreguts que hauran de seguir les nedadores i els nedadors / Radikal ocean52

Imatge de portada: radikalswim.com