500 nedadors omplen la Mar Bella en la 10a Marnaton de Barcelona

2 minuts de lectura

L’esdeveniment ha comptat amb proves de 6 km, 4 km, 2 km, relleus 4x200m i categoria infantil. La jornada ha tingut un vessant solidari, i ha recaptat fons per a Open Arms, així com per a altres entitats

El dissabte 30 de setembre es va celebrar la 10a MARNATON eDreams de Barcelona a la platja de la Mar Bella, amb gairebé 500 nedadors presents a l’aigua. Hi havia tres opcions de distància, 2 km, 4 km o 6 km, els participants havien de completar una, dues o tres voltes, a un recorregut circular de dos quilòmetres. D’altra banda, més de 30 equips han participat en els relleus de 4x200m, i uns cinquanta nens entre 5 i 13 anys han gaudit de la MARNATON infantil.

Més enllà de la part esportiva, la jornada ha estat una embranzida solidària que ha servit per a donar visibilitat a diverses organitzacions sense ànim de lucre, així com per a recaptar fons. L’ONG Open Arms, dedicada a labors de salvament humanitari al mar, entre altres projectes, ha estat la principal protagonista. L’entitat fundada per Òscar Camps, que va impartir un taller de socorrisme durant la tarda del divendres amb la participació d’una desena de persones, ha aconseguit recaptar més de 1.000 € gràcies a la campanya impulsada per MARNATON.

En la prèvia Òscar Camps, fundador d’Open Arms, assegurava que estem molt feliços d’unir sinergies amb MARNATON, una prova amb la qual compartim valors com l’esportivitat i el respecte cap a l’entorn marítim. Un esdeveniment que serà altaveu de la nostra labor humanitària en la mar i a la qual aportem la nostra experiència a través d’un taller destinat a totes les persones participants amb objectiu d’oferir-los eines perquè sàpiguen reaccionar en la mar en cas d’emergència.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARNATON (@marnaton)

D’altra banda, el programa de neteja de platges ‘Mars Circulars’, ha dut a terme tres sessions de recollida de residus en la mateixa platja on s’ha celebrat la prova. Aquesta iniciativa es va iniciar el 2018 amb un triple objectiu: netejar costes, espais protegits i fons marins d’Espanya i Portugal, fomentar el reciclatge i impulsar l’economia circular. Així, en les cinc edicions que porta ha aconseguit recollir 1.880 tones de residus (19,6 de plàstic PET), han participat més de 34.000 voluntaris, en 456 intervencions en platges i altres entorns aquàtics, així com en 81 reserves marines i altres àrees protegides.

Durant la jornada també han estat presents, i participant en la prova de relleus, els membres de l’ONG Superacció, una organització que ajuda a joves en risc d’exclusió social a través de l’acció i de l’esport. Tampoc ha faltat l’estand de Polseres Candela, un projecte solidari que treballa per la recerca del càncer infantil i juvenil.

En la faceta estrictament esportiva, la prova 6 km, se l’ha emportat la victòria Guilli Matas (1.18’35’‘), seguit de Benet Pons (1.19’17’‘) i Javi Navarro (1.21’02’‘). En categoria femenina Mireia Gómez (1.28’58’‘) ha quedat primera, seguida d’Anna Serra (1.29’36’‘) i Núria Soriano (1.32’24’). En els 4 km, Raphael Petrovic (56’51’‘) s’ha pujat a dalt de tot del podi, seguit d’Alejandro Anso (57’34’‘) i Agustí Planas (58’37’‘). Ona de Miguel (59’03’‘) ha guanyat en categoria femenina, seguida de Laura Guarch (1.09’16’‘) i Olga Fontecha (1.09’26’‘).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MARNATON (@marnaton)

Finalment, en els 2 km Romain Carlesimo (27’13’‘) ha quedat primer en categoria masculina, seguit de prop per Unai Herrero (27’18’‘) i Maxime Baudrelot (28’03’‘). En categoria femenina Carmen Travers (30’04’‘) s’ha emportat la victòria, seguida de Llitera Danielsson (32’33’‘) i Paula Canals (33’18’‘) van quedar segona i tercera respectivament. En l’any del seu 15è aniversari, el calendari de MARNATON encara no acaba. El pròxim 14 d’octubre l’organització es trasllada novament a les Illes Balears per a celebrar la segona edició de la MARNATON eDreams Eivissa. Finalment, el 21 d’octubre se celebra l’última prova de la temporada, la Swimrun eDreams Cap de Creus.

Imatge de portada: @marnaton