Èpica al swimrun del Cap de Creus

1 minut de lectura
Cadaqués ha estat l’escenari aquest dissabte d’una prova endurida per una meteorologia adversa

L’arribada del fred hivernal aquest darrer cap de setmana d’octubre al nostre país ha vingut precedida per una llarga jornada de pluges extenses que van estendre’s per tot el territori el dissabte. En unes condicions poc agradables per llançar-se al mar, prop de 400 esportistes han desafiat la pluja, la tramuntana i la baixada dels termòmetres per participar a la 3a edició de la Swimrun eDreams Cap de Creus by Head, una singular prova esportiva que organitza Marnaton.

La transició entre la prova a peu i les aigües obertes, inexistent / Marnaton

En un tram final de mes marcat pel campionat multiesportiu d’Eivissa en modalitats combinades (des del triatló de mitja distància a l’aquatló cros), Cadaqués ha acollit la prova d’una modalitat d’origen nòrdic i que promet fer-se un espai entre les proves combinades a casa nostra. La idea del swimrun és simple: unir les aigües obertes i la cursa de muntanya, però sense transicions pel mig. En conseqüència, tots els participants han de portar a sobre en tot moment els elements necessaris per completar la prova: neoprè, ulleres, gorro o sabatilles de córrer. Una complicació afegida per a uns esportistes que han hagut de fer front a 18 quilòmetres de cursa a peu i 5 quilòmetres de natació en la modalitat llarga i de 2 km i 700 metres respectivament en la curta.

Els francesos han triomfat a la prova empordanesa marcada pel fort vent. Laetitia Vernost i Virginie Mielavaque s’han imposat en categoria femenina (3:02.56) i Thomas Amo i Jeremie Clement en la masculina (2:27.38). Menció especial per a Santi Pellejero i Carla Benedicto, els dos catalans que s’han endut la victòria a la prova mixta.

Un descens tècnic de la cursa de muntanya / Marnaton

En la distància sprint que s’ha disputat a Cadaqués (la prova reina els portava nedant fins a Roses!) s’han endut la victòria Nacho i Joel Alcaraz (22:51), l’Eva Pérez i la Judith Diaz (26:30) i l’Agathe Capel i el Didier Noret en categoria mixta (29:58).

El circuit del swimrun

La prova del Cap de Creus no és un esdeveniment aïllat, sinó que forma part del circuit Swimrun sèries que finalitzarà el proper 24 de novembre a Lanzarote i que ha comptat, en total, amb prop de mil inscrits. Marnaton, de la seva banda, tanca una intensa temporada i comença a preparar els detalls de les cites que organitzarà a partir del mes de maig de 2019.