Pau Ribes i Emma García guanyen la primera medalla a l’europeu de natació artística

2 minuts de lectura
Aquest dilluns ha arrancat a Budapest el campionat d’Europa de natació artística, que es disputarà fins divendres.

Pau Ribes i Emma García han aconseguit la primera medalla catalana als europeus. La parella s’ha penjat una plata a la final del duet tècnic mixt gràcies a una rutina basada en la “Caça de bruixes” de Hansel i Gretel, que els ha concedit una puntuació de 84.8694. L’or, com era previsible, se l’ha endut el duet rus, integrat per Maia Gurbanberdieva i Aleksandr Maltsev, amb quasi set punts de diferència respecte els catalans.

El podi l’ha completat la delegació italiana, formada per Isotta Sportelli i Nicolo Ogliari amb també set punts menys que els segons classificats. La quarta posició ha estat per al duet més jove del torneig, els germans eslovacs Josef Solymosy i Silvia Solymosyova. Tenen quinze i disset anys, respectivament, i no han pogut competir fins ara com a parella perquè en Josef no tenia l’edat mínima per a fer-ho en la categoria sènior. El duet mixt tècnic només ha comptat amb quatre països participants i no tenia una competició preliminar, així que els equips competien directament per les medalles i sense referència de puntuació.

Ajornen la final del duet tècnic

De la seva banda, Mireia Hernàndez ha obtingut la sisena posició en la ronda preliminar del solo lliure. La granollerina, de només 19 anys, va debutar ahir per primer cop en aquesta prova i dimecres al matí disputarà la final.

Ahir també s’havia de celebrar la final del duet tècnic, però va haver de ser suspesa com a conseqüència d’uns problemes amb els altaveus subaquàtics, que ajuden les nadadores a escoltar la música mentre estan sota l’aigua i que són essencials per a la competició. En el moment de l’anul·lació faltaven vuit equips per participar-hi i la classificació estava encapçalada per les Svetlanes, les russes Kolesnchenko i Romashina. El duet espanyol, format per la sevillana Alisa Ozhogina i la barcelonina Iris Tió, ocupava la quarta posició abans de la suspensió.

La prova s’ha traslladat a dijous a les 9:15h i se substituirà per la preliminar de l’equip lliure, ja que el nombre de països apuntats és el mateix que els que passarien a la final i no és necessari fer-ne una eliminatòria. A més, tots els duets hauran de tornar a nedar, així que les espanyoles podrien aconseguir una medalla de bronze si milloren la seva actuació de dilluns.

Pel que fa a Pau Ribes i Emma García, aquest divendres buscaran una nova medalla a la final del duet lliure mixt, que es podrà seguir per Teledeporte a partir de les 10:30h, aproximadament.