Ramon Àlvarez, doble medallista al Mundial de marxa nòrdica

1 minut de lectura

El valencià Ramon Àlvarez ha aconseguit la medalla de plata en categoria absoluta en el Campionat del Món de marxa nòrdica organitzat per la International Nordic Walking Association (INWA) que s’ha disputat a Szklarska Poreba (Polònia), en una prova dominada pels corredors locals. L’esportista de Tavernes de la Valldigna s’ha proclamat, a més, campió del món en la categoria de Màster 40.

El recorregut era en la distància de mitja marató (21,4 km) amb un desnivell de 850 metres. Va haver-hi participants de nombrosos països, com els Estats Units, Austràlia, Txèquia, Letònia, Alemanya o Itàlia. El campionat va ser dominat pels atletes polonesos, grans experts en aquesta disciplina. El campió del món en categoria absoluta va ser el local Marcin Michalec.


L’objectiu del valencià era gaudir l’experiència i torna a casa sent subcampió del món en categoria absoluta i campió en categoria Màster 40. Dues medalles per tancar de la millor manera la temporada i la seva carrera esportiva, Ramon Àlvarez confessa a les xarxes socials que mai va arribar a imaginar assolir aquests resultats. També explica que la cursa va ser dura amb una pujada amb rampes de més del 25%, dura però no definitòria en el resultat final. Hi havia una separació de 30 segons en la sortida de cada categoria, l’objectiu del valencià era arribar als corredors sèniors (ell competia també en Màster) i evitar que Marcin Rosak li retallés temps.

Amb els nervis Àlvarez va creure que la separació entre tandes era d’un minut i li va costar gestionar la distància amb el cap de la cursa, el plusmarquista mundial de 100 km, el local Marcin Michalec. El que retallava al seu rival directe -precisament Michalec– a la pujada, li treia en la baixada. El corredor valencià es queixa a les xarxes dels àrbitres polonesos, que quan reduïa diferències cada volta al circuit, li demanaven afluixar el ritme fent impossible salvar les diferències amb el corredor local.

El del Club Marathon Crevillentes es mostrava content pel resultat i l’experiència després de la cursa i de poder trencar el domini polonès perquè els locals es van imposar en totes les categories excepte la de Màster 40 masculí. Aquest mestre d’educació física ja ha guanyat tres Campionats d’Espanya de marxa nòrdica i l’any passat, la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana li va atorgar la insígnia d’or.