Mollet acollirà el primer campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica

1 minut de lectura

El primer campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica es disputarà el diumenge onze de juny a Mollet del Vallès

La Marxa Nòrdica fa un pas endavant i es converteix en una activitat competitiva després de tres edicions del Circuit Català de Marxa Nòrdica que s’ha consolidat arreu del territori. Ara Catalunya tindrà el seu primer campionat nacional que se celebrarà a Mollet (Vallès Oriental) el pròxim 11 de juny.

La prova serà organitzada pel Club Muntanyenc de Mollet i es disputarà en un circuit de 2.480m sobre terreny natural, pistes de menys de tres metres d’amplada a l’espai rural dels Gallecs. El pendent màxim no supera el 3% i un desnivell positiu de 20 metres. La marxa nòrdica de competició és un esport molt tècnic, que requereix dominar a la perfecció aquest esport. Per a començar el campionat des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’han format als àrbitres que vetllaran perquè en tot moment els competidors i competidores executin correctament aquesta tècnica. La disciplina és exigent físicament, ja que s’ha de mantenir la tècnica correcta que marca el reglament amb velocitat, demana una bona condició física i haver treballat molt la posició prèviament.

En aquest vídeo podem apreciar com es practica aquesta disciplina:

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking; en finès sauvakävely) va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. Una correcta tècnica es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons específics per a la pràctica d’aquest esport, respectant la caminada natural fent un ús actiu dels bastons.

Imatge de portada: FEEC