En marxa l’Ultra Trail del Mont Blanc amb nodrida representació catalana

2 minuts de lectura

El tret de sortida de l‘Ultra Trail del Mont Blanc es va donar dilluns amb les curses PTL i MCC i fins al 28 d’agost fins a 10.000 trail runners competiran a una de les proves reines de les curses de muntanya a Chamonix (França) repartits en les 8 distàncies que ofereix aquest clàssic de trail running. Un bon grapat de corredores i corredors catalans prendran part en les diferents curses que vorejaran el municipi als peus del Mont Blanc.

 

La prova reina és l’Ultra Trail (UTMB) de 170 quilòmetres i 10.000 metres de desnivell positiu. Una cursa en què s’encercla la muntanya més alta dels Alps en menys de 48 hores. Kilian Jornet, guanyador de la UTMB el 2008, 2009 i 2011 buscarà la seva quarta corona per igualar a François D’Haene vencedor de les edicions de 2012, 2014, 2017 i 2021. Tanmateix, la participació de Jornet penja d’un fil i decidirà a última hora si disputa la prova que comença la tarda de divendres pel fet que va donar positiu en Covid. Al seu compte d’Instagram explica que consultarà amb el seu equip mèdic i prendrà la decisió just abans de l’inici de la prova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kilian Jornet (@kilianjornet)

Un altre català amb màxima ambició per afrontar el repte de Chamonix és Pau Capell. El de Sant Boi de Llobregat, guanyador de la prova el 2019, vol repetir victòria baixant de les 20 hores. Fa tres anys va invertir un temps total de 20:19:17 i ha preparat l’edició d’enguany a la meca de la marató, a Itén (Kènia) per afrontar amb garanties el repte Breaking 20.

Ragna Debats és una de les favorites per imposar-se a la prova femenina. La guanyadora de la Marathon des Sables 2019 buscarà la seva primera UTMB i així convertir-se en la segona catalana en endur-se-la després que ho fes Núria Picas l’any 2017.

Segon lloc de Clàudia Tremps a la TDS 

La ripollenca ha estat segona a la TDS, de 145 km i 9.100 metres de desnivell, amb un temps de 22:59:38 i només s’ha vist superada per la italiana Martina Valmassoi que va necessitar 17 minuts menys que la catalana per completar el recorregut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UTMB® Mont-Blanc (@utmbmontblanc)

Una altra de les curses és lOCC (Orsières – ChampexChamonix), una prova de 55km i 3.500 metres de desnivell positiu. És una prova de mitja distància que discorre per la vall suïssa d’Entremont. Partint d’Orsières el recorregut dibuixa la frontera franco-suïssa flanquejada per glaceres i torrents fins a arribar a Chamonix. A l’OCC hi participen corredores de renom com Marta Molist, Anna CometSheila Avilés, Núria Gil, Júlia Font, Mònica Vives o Mireia Pons.

Podeu seguir el desenvolupament de les curses en el tuit incrustat al principi de l’article.

Imatge de portada: @claudiaendurance i @paucapell