“4 illes, 2 reptes, 1 causa”, el projecte esportiu i solidari de Pere Lluís Garau

1 minut de lectura
Esport i solidaritat tornen a unir-se en un gran repte que durà a terme un corredor mallorquí

Pere Lluís Garau és un dels corredors de muntanya més reconeguts de Mallorca. Seguint el camí d’altres companys com Tòfol Castanyer, Garau s’ha consolidat com un dels grans corredors d’ultra trails de l’illa amb triomfs tan rellevants com el Trail Menorca Camí de Cavalls o la Tramuntana Travessa el passat 2018. Més enllà dels seus èxits esportius el mallorquí és portador d’una malaltia minoritària coneguda com la malaltia d’Andrade i ara dibuixa un repte esportiu per donar-la a conèixer que el tindrà ocupat durant tot l’any: vol donar la volta a les quatre illes de les Balears i córrer dues grans curses del calendari internacional.

En un curs en què els primer gran objectiu esportiu sens dubte passa per la participació al Camí de Cavalls per intentar revalidar el títol, Garau té dos reptes amb l’estrena a l’Ultra Trail del Mont Blanc (després d’obtenir plaça directa) i a l’Everest Trail Race del mes de novembre. A aquests dos grans reptes el mallorquí hi sumarà els quatre voltes illenques. Garau iniciarà aquest cap de setmana el projecte “4 illes, 2 reptes, 1 causa” fent la volta a Formentera amb un recorregut previst de 72 quilòmetres.

L’objectiu del mallorquí també passa per recaptar fons per a l’ABEA, l’Associació balear que acompanya als malalts i familiars afectats per la malaltia d’Andrade i que comparteix coneixements amb els hospitals i personal socio-sanitari per donar el millor tractament possible a la malaltia. ABEA ha agraït la iniciativa de Pere Lluís Garau en un comunicat on informa que els diners recaptats serviran per oferir suport psicològic i de podologia a les persones afectades que ho requereixin. Les Illes Balears són el cinquè focus mundial de la malaltia i Garau ha triat la setmana on es commemora el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries per començar el seu recorregut.

Garau recorrerà en diverses fases aproximadament 1.000 quilòmetres per donar la volta a les quatre illes de l’arxipèlag amb un desnivell superior als 4.000 metres aquest 2019.

La fotografia de portada correspon a la cursa Tramuntana Travessa