Baqueira Beret, a punt per acollir la copa del món d’snowboard cross

1 minut de lectura
La Copa del Món FIS d’snowboard cross (SBX) viurà aquesta setmana la tercera prova del curs a la Vall d’Aran i Valls d’Àneu.

Tal com ja havia passat fa tres anys, Baqueira Beret organitza una gran cita internacional de surf de neu amb l’arribada del circuit mundial a la pista Boardercross. L’SBX és una modalitat espectacular en què els riders competeixen en grups de quatre en un traçat amb salts, girs i desnivells de tota mena que acostuma a premiar la bona col·locació, la fiabilitat i la velocitat dels esportistes. Tan important és no caure com traçar en bona posició cada gir. Com és habitual, la competició avança a partir d’una fase de qualificació i de diverses rondes eliminatòries on dos riders avancen i dos més queden fora de combat fins arribar a la final.

Convertit en un dels esports de neu que més ha crescut en els darrers anys i plenament consolidat en el programa olímpic, l’snowboard cross ja té estrelles reconeixibles que formen part de la llista d’inscrits a la prova dels Pirineus. El divendres 1 i el dissabte 2 de març els espectadors podran gaudir de la presència de l’italiana Michela Moioli i del francès Pierre Vaultier, campions olímpics fa un any a Pyeongchang, o també dels líders mundials de l’any a la copa del món: la nord-americana Lindsey Jacobellis i l’alemany Martin Noerl.

A tots ells s’hi suma la presència de les dos cares més conegudes de l’estat espanyol en aquesta disciplina, Lucas Eguibar i Regino Hernández, que també seran candidats a avançar fins al podi, així com previsiblement l’andorrà Lluís Marin, que es va perdre la darrera copa del món per lesió i que necessita un bon resultat a Catalunya per poder competir a la següent cita de la copa del món a Suïssa. Altres noms que també prometen brillar a la cita són Alex Pullin, campió el 2016 a Baqueira, o Eva Samkova, segona a la general de la copa del món femenina.

40 dones i 70 homes competiran a la copa del món de Baqueira Beret en un circuit d’un quilòmetre i un desnivell de 115 metres. L’espectacle començarà el divendres i conclourà el dissabte amb les finals.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!