Les 24 hores fan 40 anys amb rècord de participants

2 minuts de lectura
Les xifres rodones propicien que, en l’aniversari de la cosa, tot agafi un punt de transcendència. Amb les 24 hores Internacionals de Resistència en Ciclomotor de la Vall de Tenes passa el mateix. Fa 40 anys. Està en el seu millor moment i ja ha arribat. Se celebra aquest cap de setmana.

Les 24 Hores són una rova emblemàtica que es celebrarà entre el 30 d’agost i l’1 de setembre al tradicional circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt. Les xifres d’inscripció són fefaents: reunirà 164 pilots de 41 equips diferents, la xifra més alta de la història i un 21% més que l’any passat. Què fa especials aquestes 24 hores? Doncs que és l’única competició de 24 hores del món de resistència en ciclomotor i organitzadors, administracions i patrocinadors vetllen perquè mantingui la seva bona salut.

Una prova singular

Aquesta és una cursa única en el seu gènere, tant pel que fa al seu circuit com a la durada i a la cilindrada dels vehicles participants -totes motocicletes de no més de 50 cc-, que l’any passat va reunir més de 30.000 persones a la població vallesana.

Entre els pilots estatals, italians, belgues, portuguesos o francesos que correran, destaca la presència de noms reconeguts com Oriol Mena o Fausto Mota en una llista d’inscrits que inclou un equip femení, cinc d’internacionals i diversos de la categoria Màster 40 i sub20. Aquesta última categoria comptarà amb 15 pilots joves, cosa que, segons Francesc Padró, organitzador de la mateixa “garanteix un bon futur” a la prova.

El suport de la Generalitat

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport, va aprofitar la presentació per expressar el suport novament del Govern de la Generalitat a les 24 Hores perquè “ajuden a consolidar un esport genuí com el motociclisme” i “cuiden la base”, i ha assegurava que “formen part de la història del país”.

 

Fotografia de la presentació (Autor: Pep Herrero)

Entre les novetats per celebrar una edició tan especial, el Grup 24 Hores ha creat la figura de l’ambaixador per ampliar la difusió de l’esdeveniment a les xarxes, tasca que exerceix el el pilot Javier García Vico, que es declara “orgullós” per aquest fet i de viure una “prova especial que aporta valors als joves”, els germans Aleix i Pol Espargaró o Maria Maseras. També ha elaborat un documental sobre la prova que emetrà Esport3 el proper 8 de setembre.A banda, l’organització ha editat un llibre commemoratiu que repassa la història de la prova –amb anècdotes i fotografies-, ha preparat un museu amb peces de col·lecció que es podrà visitar els dies de la competició i ha organitzat activitats lúdiques paral·leles per a petits i grans.