Un moment del campionat d'Europa celebrat a Evissa. Foto: ibiza.es

Fumata blanca: Eivissa tindrà el Mundial de triatló

1 minut de lectura
No ha calgut cap xemeneia ni Lausanne, a Suïssa, és el Vaticà. No hi ha res comparable a la Capella Sixtina i, esperem, que els membres de la Federació Internacional de Triatló tinguin poc a veure amb el col·legi cardenalici. Però tant és. Si diem fumata blanca tots sabem de què estem parlant. I acte seguit tocarà versionar l’habemus papam per un habemus Mundial amb accent inequívocament eivissenc.

Eivissa ha aconseguit el seu propòsit i serà serà finalment la seu del conegut com Mundial de Multiesport de 2022, o el que és el mateix, el Mundial que reuneix totes les famílies i variants del triatló. La decisió de l’ITU complau tots els actors de l’illa que s’hi havien conjurat per tal d’aconseguir, després d’acollir el campionat d’Europa de l’especialitat, que hi vingués el germà gran: el Mundial.

Els arguments d’Eivissa

Segons explica el propi Consell han servit per convèncer a la Federació arguments l’experiència que té l’illa d’Eivissa a l’hora d’organitzar esdeveniments amb proves com la Ibiza Marathon, la Ibiza Trail Marathon, la Ibiza Half Triatló, la Volta a Eivissa en MTB, la Ibiza Half Marathon o la Volta Ciclista a Eivissa, entre d’altres, així com el potencial de la indústria turística amb més de 60 anys d’experiència. També ha afegit la força de la marca ‘Ibiza’ i els beneficis de poder lligar l’esport amb una de les marques més reconegudes d’arreu del mon. Eivissa compta amb prop de 100.000 places hoteleres, té una programació anual de gairebé 80.000 vols i gaudeix d’un reconeixement internacional en la seva trajectòria organitzativa.

Un programa molt complet

Aquest Mundial comprendrà proves de duatló, de triatló de llarga distància, d’aquatló i de cross triatló que tindran lloc al llarg de tota una setmana en la que Eivissa serà capital mundial de l’esport. És, per tant, una oportunitat per als atletes poder competir en diverses competicions esportives i no haver-ne de triar només una. A més, els participants poden optar a la distinció ‘Multisport Legend’ reservada a aquells que competeixen en les quatre modalitats.

El Campionat Mundial de Triatló Multiesport va començar l’any 2017 a Penticton, Canadà, i ha seguit celebrant-se a Fyn, Dinamarca l’any 2018, Pontevedra l’any 2019 i en els propers anys es celebrarà a Almere, als Països Baixos i a Townsville, a Australia. La ciutat italiana de Pesaro és la “perdedora” d’aquesta nominació, però de ben segur que en endavant podrà tenir el seu propi Mundial.