La Diamond League es cita a Zurich A un mes del Campionat del món de Doha, l'esdeveniment de la Diamond League de Zurich es preveu com un autèntic assaig general per la cita mundialista

Avui, a partir de les 6 de la tarda, es disputa a Zurich una nova cita de la Diamond League, la màxima competició anual tan per prestigi com per condicions econòmiques al món de l’atletisme, i ho fa amb la vist aposada als mundials que es disputaran a Doha d’aquí un mes.

A Zurich si citaran la gran part dels millors atletes del globus, buscant la victòria o seguir amb la preparació de la cita mundialista, malgrat tot, la competició presenta un cartell espectacular i digne de seguiment.

El retorn de Dalilah Muhammad

Als 400 metres tanques es viurà el retorn a la competició de l’atleta americana, en la seva primera cursa des del seu rècord mundial dels 400 metres tanques el passat 28 de juliol als campionats dels Estats Units amb 52”20.

Dalilah Muhammad posant amb el rècord mundial – @TeamUSA

Tindrem el primer tast de com ha funcionat la preparació de l’atleta durant aquest mes, amb la ment a Doha però també en aconseguir el seu tercer títol consecutiu de la Diamond League.

Salts de primer nivell

En primer lloc, segurament, podem parlar del salt de perxa masculí, on hi trobarem tres atletes que han sobrepassat els 6 metres d’alçada aquest any. Són Sam Kendricks, Armand Duplantis i Piotr Lisek i ens asseguren una competició de primeríssim nivell.

També és important mencionar el triple salt femení, on l’atleta veneçolana Yulimar Rojas té la possibilitat d’endur-se el títol de la Dimaond League i sumar-lo, així, als seus tres mundials de la disciplina (2 en pista coberta i 1 a l’aire lliure).

Yulimar Rojas – @IAAForg

A més a més, la veneçolana, que forma part de l’equip del Futbol club Barcelona, pot donar-li al Barça el seu primer títol de la Diamond League de la seva història, mentre es segueix confirmant-se com la màxima favorita per Doha i els Jocs de Tòquio de 2020.

A la llargada masculina, tot sembla destinat a un nou duel entre el campió del món, Luvo Mayonga, i Juan Miguel Echevarria. De moment, domina els enfrontaments el cubà amb 7 victòries davant les 3 de Mayonga. El que sí que sembla clar és que s’ha convertit en un clàssic instantani.

Nivell excel·lent als 200 metres femenins

A la prova del doble hectòmetre hi participarà Elaine Thompson (campiona olímpica), Dafne Schippers (doble campiona mundial), Dina Asher-Smith (campiona d’europa), Blessing Okagbare (segona millor marca mundial de l’any) i Shaune Miller-Uibo (la campiona olímpica dels 400 metres que vol aconseguir el seu tercer títol de la Diamond en la disciplina).

Elaine Thompson competint a una prova de la Diamond League – @Diamond_League

Als 100 metres masculins, sembla que el títol quedarà entre el campió del món Justin Gatlin i Noah Lyles, una estrella dels 200 metres que ha aconseguit la segona millor marca de l’any a la disciplina.

Akani Simbine i Zharnel Hugues, els dos amb marques per sota els 10 segons aquest any, també poden estar a l’aguait del títol si els favorits no tenen el dia.

Campanya en marxa a Verkami!

Ajuda’ns a fer possible la Guia dels Jocs de Tòquio