L’esport de base es mobilitza per segon cap de setmana consecutiu

2 minuts de lectura
Aquest dissabte 16 de gener diversos municipis del nostre país seran escenari de noves reivindicacions pel retorn de la pràctica esportiva.

Mentre el Govern ha anunciat que les restriccions vigents a Catalunya es mantindran vives, com a mínim, una setmana més, l’esport de base, amateur i formatiu del país continua reclamant per activa i passiva el retorn a l’activitat. Més d’onze mil persones ja han signat el manifest de la plataforma Ja n’hi ha prou, que per segon cap de setmana consecutiu convoca una jornada de protesta davant els recintes esportius d’arreu de Catalunya.

Dissabte passat el temporal de neu, pluja i fred no va aturar part de les reivindicacions previstes, que es van dur a terme a localitats com Mataró, Tarragona, Sitges, Barcelona, La Bisbal d’Empordà, Santa Coloma de Farners, Riudellots de la Selva o Sant Esteve Sesrovires. Aquest dissabte 16 de gener les protestes s’estendran i es faran presents en municipis com Girona, Lleida, L’Hospitalet de Llobregat, Amposta, Lloret de Mar, Reus, Manresa, Arenys de Mar, Palamós, Sant Boi de Llobregat, Tordera, L’Escala o d’altres que repeteixen experiència com Barcelona, Mataró o Tarragona. Cal recordar que el dissabte 23 de gener és prevista una protesta unitària a Fontajau, a Girona,

A mig camí entre una i altra jornada de protestes aquesta setmana el Representant Territorial de l’Esport a Barcelona, Pere Vilà, ha optat per dimitir del càrrec en un “acte de rebel·lió personal, política i estructural” i en desacord per les decisions preses pel Govern en relació a l’esport i en comparació amb d’altres sectors.

Més enllà de les mobilitzacions i el manifest, les veus crítiques se succeeixen des de diverses bandes amb aportacions tan interessants com aquesta:

La plataforma Ja n’hi ha prou també ha criticat amb duresa el repartiment d’ajudes per valor de prop de 20 milions d’euros efectuat des del Consell Català de l’Esport a finals de 2020, atès que considera que els clubs esportius i l’esport de base ha quedat en un segon terme davant els ajuts rebuts per grans empreses:

Els gimnasos també obren petició a Change.org

Aquest dijous també s’ha posat en marxa una recollida de signatures d’un àmbit que no correspon a l’esport de base. Amb el lema “Dona suport a la reobertura dels gimnasos“, la petició assegura que “la falta d’una estratègia seriosa i definida per evitar contagis provoca que el PROCICAT estigmatitzi els gimnasos i els centres esportius”. Aquesta campanya ha recollit més de dos mil suports en 24 hores.

La fotografia de portada és de la plataforma Ja n’hi ha prou